Štefan Jug: Izuzetno nesportska atmosfera

Ovako nešto nisam doživeo za 40 godina, koliko sam u rukometu, i hiljada odsuđenih utakmica – rekao je Jug, koji je bio jedan od najboljih rukometnih sudija u bivšoj SFRJ.
On je naveo da je Evropskoj rukometnoj federaciji napisao izveštaj, u kojem je opisao šta se dešavalo na utakmici i na tribinama, „iz minuta u minut“.
– Kada su igrači dva tima izašli na teren, nastala je neobična buka i bacanje raznih predmeta u teren, čak i mobilnih telefona. Ipak, utakmica je počela i oba tima igrala su veoma korektno, kao i u Beogradu. Između igrača i članova stručnih štabova sve je bilo na nivou – naveo je Jug. On je dodao i da su delegati i organizatori utakmice od strane EHF bili upozoreni na svu težinu i važnost utakmice.
– Od organizatora utakmice sam dobio uveravanje da će u dvorani i oko nje biti 400 uniformisanih policajaca, zatim 100 u civilu, 90 specijalaca i 100 redara. Učinilo mi se da je to dovoljno i pristao sam – kazao je Jug. On je dodao da je 15 minuta pre utakmice utvrdio da igrači Partizana nisu došli u dvoranu, jer „nisu mogli da dođu iz hotela“.
– Otišli smo u hotel i razgovarali sa šefom policije, koji je rekao da ne može da prihvati odgovornost, pošto se sve događalo u okruženju od 250 metara – naveo je Jug.
U Zagrebu je došlo do teških incidenata i na ulicama grada, gde su povređeni neki navijači Partizana, nekoliko novinara medija iz Srbije, kao i jedna sudija Vrhovnog suda, koja se u Zagrebu nalazila na stručnom seminaru. Po Jugovim rečima, u momentu kada su u dvoranu ušli novinari iz Srbije i četvorica navijača Partizana, koji su predstavljeni kao članovi kluba, došlo je do nereda i bačene su dve dimne bombe. Prema njegovim rečima, rukometaši Partizana su iz hotela u dvoranu dovezeni policijskim kombijima i stigli su u 18.20 časova.- Beograđani su i dalje odbijali da igraju pod uslovima kakvi su u dvorani. Onda imje Jožef Ambruž rekao da utakmica mora da se odigra. U protivnom, Partizan će biti kažnjen sa 100.000 evra i uz to biće još sankcija – ispričao je Štefan Jug.

Tagovi

Povezani tekstovi