Šteta iz ugovora teška 6,6 miliona evra

Prema Vučićevim rečima, B 92 je na deset godina dobio u zakup više od 3.400 metara kvadratnih poslovnog prostora NBJ po ceni od 368 dinara za kvadrat, ili 4,1 evro, mada cena zakupa u Novom Beogradu uveliko prelazi 20 evra po kvadratu.
– U ugovoru koji je potpisao Dinkić stoji da B 92 za deset godina zakupa treba da plati samo 1.284.000 dinara, tako da je država opljačkana za 16 evra mesečno po metru kvadratnom, ili za 667.200 evra godišnje, ili 6.672.000 evra za deset godina – izračunao je Vučić.
On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naveo da veruje u podatke do kojih je došao zvanično, na osnovu zahteva za dostup informacijama od javnog značaja, kao i da je za takav ugovor kriva NB i oni koji su tada raspolagali narodnom imovinom, što će reći Mlađan Dinkić.
– U ovom ugovoru čak nema ni devizne klauzule, tako da će se novac od zakupa istopiti i kvadratni metar će koštati samo dinar. Takvu i toliku pljačku odavno nismo videli i zato tražimo da republički javni tužilac hitno reaguje – zaključio je Vučić, dodajući kako će radikali pred svim sudovima u zemlji goniti i samog tužioca ukoliko ne podigne optužnicu na osnovu takve prijave.

Tagovi

Povezani tekstovi