Stigle plate na BK

Kakva će biti sudbina BK televbizije i više od 400 njenih radnika? Ko i zašto i pored blokiranih računa, isplaćuje zarade zaposlenima? Postoje li namere da se BK TV proda, ili će otići u stečaj? Šta će biti sa ekskluzivnim pravima koja je BK TV otkupila za prenos Svetskog prvenstva u fudbalu?


Na ova pitanja odgovore za sad nemaju ni čelni ljudi u BK Telekomu.


Trenutno se BK Telekom ne vidi na malim ekranima, jer joj je Republička radiodifuzna agencija izrekla meru jednomesečne zabrane emitovanja programa, a teško je prognozirati hoće li se ona posle isteka zabrane ponovo videti, i šta će reči Vrhovni sud kome je, BK TV podnela tužbu protiv Agencije. Jer, BK TV ostala je i bez frekvencija za nacionalno emitovanje programa. S druge strane, osim ovih, suočena je i sa finansijskim problemima, pedesetodnevnim blokadom računa na iznos od preko milijardu dinara.


Ipak, zaposleni primaju platu. Zamenik generalnog direktora, i nakon ostavke Bojane Lekić, praktično prvi čovek BK TV Nebojša Stojičić, kaže da su zaposleni na BK dobili plate za mart, i to putem asignicije.


-Više njih nam je upaltilo novac, a među njima je i „Dajerkt medija“. Reč je o tome da oni asignicijom namiruju svoje stare obaveze prema nama, po ugovorima za reklame. To je zakonom dozvoljena procedura-precizirao je Stojičić.


Izjava predsednika Savete za radiodifuziju Nenada Cekića da je „neko budzašto hteo da kupi i „spasi“ BK TV, i da samo treba slediti trag novca“ podstiče razne spekulacije.


Nezvanično se pominje i mogućnost preprodaje 40,65 odsto udela, koji u BK TV ima Blagoje Dimitrijević. Njegovo ime se u javnosti pojavilo krajem prošle godine, kada su krenule najave o prodaji BK, što je ujedno bio i uvod u skandal zbog vlasničke strukture te televizije.


Ukoliko su spekulacije i tačne, kakve su šanse da se navodne namere i sprovedu, ukoliko BK TV ode u stečaj. Jer, nezvanično se može čuti da je stečaj već pred vratima Karićeve televizije. Stojičić tvrdi da to nije tačno. Naprotiv, očekuje da računi televizije uskoro budi odblokirani, a za mogućnost prodaje, makar Dimitrijevićevog udela u BK TV, kaže da za sada ne postoje takve namere i da se radi o spekulacijama.


S. Remić

Tagovi

Povezani tekstovi