Štimac: O ponudi za Večernje novosti za desetak dana

Štimac je agenciji Beta posle zasedanja Komisije za hartije od vrednosti rekao da je ta institucija dužna da pozitivno ili negativno oceni ponudu u roku od 30 dana od njenog dobijanja, i dodao da je slučaj „Večernjih novosti“ još u zakonski predviđenom roku.

„Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo je u pismu upozorio Komisiju za hartije od vrednosti na neke činjenice u tom slučaju koje će Komisija u svom delovanju ispitivati“, naglasio je Štimac.

Kako bi donela ispravnu odluku Komisija za hartije od vrednosti je zatražila od Ministarstva privrede i drugih nadležnih institucija dodatnu dokumantaciju i dokaze o tome koji su postupci pokrenuti radi utvrđivanja stvarnog pravnog stanja i ukupne vrednosti i raspodele kapitala „Večernjih novosti“, naveo je on.

„Pismo ministra privrede nije pritisak na Komisiju već samo jedan od dokumenata koje će ta nezavisna institucija razmatrati pri ocenjivanju ponude za preuzimanje ‘Večernjih novosti““, istako je Štimac.

On je naglasio da se oko slučaja „Večernjih novosti“ nepotrebno podiže tenzija i da je današnja sednica Komisije uobičajena aktivnost, pošto se članovi te institucije svakodnevno sastaju.

Tokom trajanja sednice, mali akcionari Večernjih novosti ispred Komisije za hartije od vrednosti održali su konferenciju za novinare na kojoj su istakli da predstavnici vlasti ometanjem prodaje akcija te medijske kuće pokušavaju da zadrže uticaj na uređivačku politiku.

Za sada je jedinu ponudu za preuzimanje akcija „Večernjih novosti“ dostavio nemački medijski koncern VAC (WAZ), koji je spreman da otkupi većinsko vlasništvo u tom listu i za jednu akciju ponudio je cenu od oko 2.000 evra.

Tagovi

Povezani tekstovi