Stojadinoviću otkaz zbog izjave medijima!

Beograd – Komentator lista Politika LJubodrag Stojadinović juče je dobio otkaz zbog izjave date medijima u kojoj navodi koliku su pojedini urednici i novinari ovog lista imali platu.


Stojadinoviću je pismeni otkaz uručio generalni direktor Politike u ostavci Srđan Janićijević i za naš list nije želeo da komentariše svoj čin.


– Dobio sam otkaz zbog izjave medijima kao predsednik Aktiva novinara Politike. U obrazloženju piše da sam naneo štetu korporaciji. Međutim, ova odluka ne može opstati, to je poslednji pokušaj u agoniji Srđana Janićijevića“- rekao je Stojadinović za Glas javnosti. Njemu je zabranjen ulaz u zgradu Politike u Makedonskoj 29.


LJubodrag Stojadinović je prekjuče, podsetimo, izjavio medijima (među kojima je bio i naš list) da je u redakciji Politike bilo velikog nezadovoljstva zbog enormnog raspona plata.


– Primera radi zamenik glavnog i odgovornog urednika Vladimir Radomirović imao je platu od 220.000 dinara, a njegova supruga Dragana Matović 90.000, tako da je porodični budžet Radomirović-Matović svakog meseca iznosio 310.000 dinara. Neki komentatori Politike imali su po 150.000 dinara, dok su drugi, manje omiljeni, imali po 70.000 – rekao je kolegama Stojadinović.


Glas je preneo i izjavu pojedinih novinara Politike da je Srđan Janićijević imao mesečnu platu od 11.000 ili 12.000 evra, dok je glavna i odgovorna urednica Politike LJiljana Smajlović mesečno dobijala 7.000 evra.


Skupština akcionara preduzeća „Politika novine i magazini“ prekjuče je razrešila LJiljanu Smajlović dužnosti glavnog i odgovornog urednika lista Politika, a generalni direktor tog preduzeća Srđan Janićijević podneo je ostavku.


Predsednica sindikata „Politike“ Dušica Pavićevića rekla je agenciji Beta da je pokušala da od direktora u ostavci Janićijevića i direktora korporativnih poslova Miloša Zečevića dobije dozvolu da u svojstvu predsednice sindikata govori o otkazu Stojadinoviću, ali da je još nije dobila.


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) juče protestovalo „zbog odmazde koju poslovodstvo Politike preduzima prema novinarima tog lista“ i zatražio od Janićijevića da hitno stavi van snage rešenje o otpuštanju Stojadinovića.


– Direktor Politike u ostavci Srđan Janićijević saopštio je Stojadinoviću da je dobio otkaz i da mu je zabranjen ulaz u zgradu zbog izjava o stanju u ovoj medijskoj kući. NUNS smatra da je taj potez nemoralan i neodrživ, jer je reč o osveti ljudi koji su prinuđeni da odu s kormila ove medijske kompanije – saopštio je NUNS.


Stojadinović je jedan od najuglednijih novinara Politike i javno je istupao kao predsednik Aktiva novinara Politike, naveo je NUNS. On je ocenio da „svojim izjavama nije naškodio ugledu svog lista, jer je s pravom ukazivao na probleme i lošu klimu za koju je, pre svih, odgovorno odlazeće rukovodstvo Politike“.


NUNS je pozvao novinare i sve zaposlene u kompaniji Politika da se solidarišu sa Stojadinovićem i osude ovakve nečasne poteze svog poslovodstva.


P. Pašić

Tagovi

Povezani tekstovi