Stojović: Ugrožena mi je bezbednost, tražim zaštitu

Stojoviću, koji je do 2006. bio sportski novinar Danasa, polomljene su i gornja i donja vilica, povređena jagodična kost, a ima brojne modrice i ogrebotine oko očiju, na nosu, laktovima, ramenu i kolenima. Tokom specijalističkog pregleda, lekari su otkrili ubod malo širi od igle na obrazu, koji je nastao „pod nejasnim okolnostima“. U narednih nekoliko dana Stojović bi trebalo da bude i operisan, zbog zadobijenih povreda. Pretpostavlja se da su razlog napada Stojovićevi tekstovi o nameštanju fudbalskih utakmica, o čemu je govorio i u TV emisiji „Insajder“.
Kako Stojović naglašava za Danas, ranije je bilo sitnih provokacija, ali tome nije pridavao važnost.
– Samog napada u stanu se ne sećam, ali sam zgrožen saopštenjem policije da sam navodno pao u stanu. Četiri dana sam bio u amneziji, ne sećam se ničega, pa ni izjave koju sam dao policiji. Sutradan sam pitao inspektora u MUP-u da li imaju neke informacije o napadu na mene i o tome ko mi ugrožava bezbednost, a on mi je u prisustvu svedoka doslovce rekao da je sam ugrožavam, a kasnije su mi rekli da sam takve povrede mogao da dobijem samo ako sam skočio sa zgrade – navodi Stojović. Prema njegovim rečima, u Gradskoj bolnici u Baru mu nisu konstatovani prelomi ni mandipule, ni gornje vilice, iako se na snimku bar jedan od ta dva preloma mogao videti, već su to uradili lekari u Budvi. Stojović objašnjava i da mu je na pregledu neuropsihijatar prokomentarisao da su pokušali da ga ubiju.


– Nakon toga, ja sam prvi put počeo da razmišljam da se to možda i desilo. Osećam se vrlo ugroženo i zbog toga sam tražio policijsku zaštitu. Mogu da kažem i da policija prilikom uviđaja u mom stanu nije uzela ni otiske prstiju. Ako pronađete nekog u stanu isprebijanog, i ako sami zaključite da su to povrede koje je teško dobiti u padu, onda se, valjda, podrazumeva da treba sami da reagujete i pružite mu zaštitu, pogotovo ako je u stanju amnezije i šoka i da mu na svakom sledećem pregledu nalaze po jedan prelom – ističe Stojović. Ipak, ono što ga je najviše šokiralo bila je vest da je podgorički dnevni list ‘Republika’ preneo da je, na osnovu njihovih saznanja i izveštaja iz policije, navodno rekao policajcima da je bolestan od epilepsije.


– Ja do sada nikad nisam bio bolestan od epilepsije, niti je to otkriveno do sada na ovim pregledima – ističe Stojović za Danas.
Kako je navela portparolka Uprave crnogorske policije Tamara Popović, crnogorska policija će uskoro razmotriti Stojovićev zahtev da mu se dodeli policijsko obezbeđenje. Ona je za B92 navela da je Stojović u petak uveče u svom stanu u Baru dobio lakše telesne povrede.
– Stojović je rekao da je te večeri bio sam u stanu, da se ne seća da li je zaključao vrata, niti da je neko kucao ili ulazio. Dalje je naveo da se ne seća da je imao ikakve posete i da se nalazio za računarom, kada je osetio da mu je teško, ali nije umeo da objasni uzrok tog stanja. Seća se samo da se, nakon toga, našao na podu i da je, kako tvrdi, tada dobio jak udarac u glavu, mada se ne seća kako i da se posle toga ne seća ničega. Sledeće čega se seća jeste da se nalazio u prostorijama Hitne pomoći – kaže Tamara Popović. Ona naglašava da su policijski službenici u stalnom kontaktu sa Stojovićem, koji im je u telefonskom razgovoru rekao da da jedno lice poseduje saznanja o događaju.
– Sa tim licem je obavljen razgovor, ali se nije došlo do informacija o događaju. Stojović je, takođe, u tom razgovoru rekao da je, pored konstatovanih povreda, zadobio i frakturu gornje vilice i zatražio zaštitu od policije. Njegov zahtev će biti razmotren u skladu sa procenom njegove ugroženosti – navodi Popović.


A. Roknić

Tagovi

Povezani tekstovi