Stranački bilten ili novine sa stavom

Kako su juče saopštili Okružni i Opštinski odbor DSS u Kikindi, „zbog plasiranih laži i čaršijskih tračeva, koju novine pod vođstvom visokih funkcionera LDP vode protiv DSS i njenih funkcionera i članova“, odbori stranke su doneli odluku o prekidu svih kontakata sa ovim glasilom.
DSS je saopštila da su se ove „nekada ugledne novine pretvorile u stranački bilten, koji nekoliko nedelja unazad objavljuje laži o radu DSS“, optuživši novinare da su članovi i aktivisti LDP, te da su sami izmišljali informacije u želji da nanesu što veću štetu DSS.
Povod za ovakvo reagovanje DSS, bila je kolumna ‘Kantar’ u poslednjem broju „Kikindskih“ u kojoj je autor preneo da je Svetislav Vukmirica, predsednik OO DSS i pedagog u Ekonomsko-trgovinskoj školi , „svojim učenicima na predavanjima iznosio, kako se nezvanično saznaje, i lične političko-akcione želje. Tako su učenici upoznati sa razmišljanjem Vukmirice o nedavnom mitingu u Beogradu, pa je profesor glasno razmišljao da je možda zgradu televizije B92 trebalo zapaliti, te da je lideru LDP-a te noći možda trebalo nešto da se desi“.
– Kao novine sa stavom „Kikindske“ imaju svoju uređivačku politiku i u njima je jasno i nedvosmisleno utvrđeno da zastupamo objektivno viđenje stvari koje se zbivaju u društvu, a tako i u gradu. Poslednjih deset godina, koliko postojimo, trudili smo se da nepristrasno izveštavamo – kaže glavni urednik „Kikindskih“ Željko Bodrožić.
On dodaje da su DSS i neki ljudi oko ove stranke, koji imaju i svoj interes, preuzeli nekadašnji opštinski list (Kikindske novine) i očigledno im ne treba objektivno informisanje.


A. Jirsa

Tagovi

Povezani tekstovi