Stručnjaci protiv novina u Zakonu o radiodifuziji

Do zaključenja ovog izdanja Glasa javnosti, iz predsednikovog Kabineta nije stigla informacija o tome da li je Zakon potpisan, ili će biti vraćen Skupštini na ponovno glasanje.


Najnovije izmene Zakona o radiodifuziji izazvale su burna negodovanja u javnosti, a medijski stručnjaci Rade Veljanovski i Miroljub Radojković juče su ocenili da odlaganje primene Zakona o  radiodifuziji sa 60 na 90 dana i njegove izmene u Skupštini po hitnom postupku pokazuju da vlast želi da održi „stanje provizorijuma“, a time i kontrolu nad elektronskim medijima.


-Vlast je zadržala strategiju prethodne-ne poriče standarde, ali uzima zakone kao značku, a u praksi se bavi strategijom odlaganja-rekao je Radojković predstavljajući rezultate analize primene Zakona o radiodifuzji. On je izmene zakona ocenio kao „leks specijalis“ za BK TV, a Veljanovski je ukazao na problem odlaganja roka za početak emitovanja programa stanica s nacionalnom dozvolom.


-Ako su za vreme konkursa tvrdili da mogu da počnu program i podneli dokumentaciju, onda su lagali ili oni ili su članovi Saveta prekršili zakon, tvrdeći da emiteri to mogu-rekao je Veljanovski.

Tagovi

Povezani tekstovi