Studio B „merka“ firma za čamce i lustere

studio-b-logo-1

[box align=’box-left’ id=’7175′]

Prema toj odluci, početna cena za prodaju iznosi 100 odsto procenjene vrednosti kapitala Sudija B na dan 31. 12. 2013. godine, što prema podacima Agencije za privatizaciju iznosi oko 18,8 miliona dinara.

Prema toj odluci, u okviru priprema za privatizaciju biće uslovno otpisana dugovanja Studija B, koja je 100 odsto u vlasništvu Grada Beograda.

Do sada su interesovanja za privatizaciju Studija B iskazale dve firme – „CTC Unit“ Beograd, po danas usvojenom modelu i „Gama sistem“ iz beogradskog naselja Zuce koja je zainteresovana za kupovinu imovine.

Poslanica opozicione Nove stranke Aleksandra Hristić rekla je da joj je žao što se Studio B privatizuje, ali da je svesna da tako mora.

Ona je dodala da je veoma sporno to što se za privatizaciju do sada zainteresovala firma koja se bavi prodajom čamaca, lustera i stanova i firma (iz Zuca) kojoj je blokiran račun.

Odbornik opozicione Demokratske stranke Zoran Alimpić rekao je da se ta stranka ne slaže sa tim da se Studio B privatizuje, navodeći da je to televizija koja je mnogo značila građanima Beograda.

Alimpić je dodao da će „kraj“ Studija B uslediti nakon isteka pet godina tokom kojih mora da se obezbedi kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja od javnog interesa, jer će tada moći da se potpuno komercijalizuje, a građani će ostati bez informacija koje mogu da dobiju.

Tagovi

Povezani tekstovi