Studio B procenjen na 528.000 evra

studio-b

[box align=’box-center’ id=’7969′]

Kako se navodi u pozivu objavljenom na sajtu Agencije, zainteresovana lica mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 27. jula 2015. godine do 15 časova po beogradskom vremenu, na adresu Agencije za privatizaciju u Beogradu, Terazije 23. Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom: „Podaci o ponuđaču“ održaće 29. jula u prostorijama Agencije za privatizaciju u 9 časova.

Pravo na učešće u postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica. Zainteresovani su dužni da uplate depozit od 52.862 evra, koji se potom uračunava u prodajnu cenu. Televizija Studio B je 100 odsto u vlasništvu Grada Beograda.

Od danas pa do kraja meseca očekuje i objavljivanje javnih poziva za ostale medije koji su do 19. juna podneli kompletnu dokumentaciju, ali u Agenciji za privatizaciju još nemaju precizan broj o tome koliko je takvih. Oni koji to nisu učinili, postupak privatizacije se prekida, a akcije će biti ponuđene zaposlenima. Ukoliko ih i oni ne prihvate, ti mediji će biti ugašeni.

Udruženje novinara Srbije objavilo je juče da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo od 18. marta do 20. juna socijalne programe za 281 novinara i medijskog radnika iz 13 medija koji su u procesu privatizacije.

Na osnovu podnetih zahteva medija doneta su rešenja o odobravanju sredstava za Dnevnik – Promet, Dnevnik – Štamparija, Dnevnik – Novine i časopisi, RTV Kragujevac, Radio Leskovac, RTV Trstenik, Radio televizija Inđija, Radio televizija Kruševac, Dnevnik, Radio Požarevac, TV Smederevo, Radio televizija Vranje i JPI Novi Pazar. Zahteve za odobravanje socijalnih programa za zaposlene Ministarstvu do sada je podnelo 17 medija.

„Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svakodnevno obrađuje zahteve. Podnošenje zahteva za odobravanje sredstava za rešavanje viška zaposlenih nadležnom ministarstvu zavisi od samog postupka privatizacije svakog pojedinačnog subjekta privatizacije. Postupak realizacije programa rešavanja viška zaposlenih mora biti završen, dakle sredstva se moraju odobriti, odnosno isplatiti utvrđenim viškovima zaposlenih pre završetka postupka privatizacije“, navode u Ministarstvu.

Tagovi

Povezani tekstovi