Subotica: Medijima od gradonačelnika 15 miliona dinara iz budžeta van konkursa

subotica

U izveštaju o javnim nabavkama izuzetim od primene Zakona o javnim nabavkama naručioca gradonačelnika Grada Subotice za 2021. godinu navodi se da je za kupovinu vremena za televizijsko, odnosno radijsko emitovanje, odnosno vremena za emitovanje programskih sadržaja, od pružaoca medijskih usluga utrošeno 14.791.999,65 dinara (sa PDV-om).

Magločistač je na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja od gradonačelnika zatražio, i nakon prolongiranog zakonskog roka, dobio traženu dokumentaciju, dan nakon održanih predsedničkih i parlamentarnih izbora.

 

Prema toj dokumentaciji, navedeni novac je podeljen putem četiri ugovora o pružanju usluga emitovanja. Tri su sklopljena 11. februara, dok je poslednji sklopljen 20. decembra prošle godine.

 

Grad Subotica je od tri medijske kompanije zatražio i dobio ponude za usluge emitovanja sadržaja namenjenih za promociju zimske turističke ponude Subotice i Palića, multikulturalnosti u Subotici, zaštite životne sredine u zaštićenom pojasu Grada Subotice, zatim promociju razvoja sporta u 2020. godini i Sportskog saveza Subotice, oročenih na godinu dana.

 

Prvim ugovorom, 6 miliona i 192 hiljade dinara (sa PDV-om) dodeljeno je Balkan kablovskoj TV iz Novog Sada. Drugim ugovorom,  dodeljeno je milion dinara (bez PDV-a) Agenciji K23 iz Subotice, dok je trećim ugovorom RTV-u YuEco dodeljeno 3 miliona dinara (sa PDV-om).

 

Poslednjim ugovorom, sklopljenim 20. decembra prošle godine, u sklopu aktivnosti na promociji rekonstrukcije pruge Subotica – Senta, starih pruga Subotice, kao i poznatih subotičkih arhitekata, bezmalo 4,6 miliona dinara (sa PDV-om) dodeljeno je VTV Subotica.

 

Tagovi

Povezani tekstovi