Subotica, Sombor i Kikinda prelaze na digitalnu TV

digitaliyacija-blic

[box align=’box-left’ id=’7439′]

Prelazak sa analognog na digitalno emitovanje biće obeleženo u emisionoj stanici Crveno selo kod Subotice, a uključivanju predajnika u digitalnu mrežu prisustvovaće državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjana Matić, navedeno je u saopštenju.

U okviru procesa digitalizacije, a u skladu sa planom prelaska na digitalno emitovanje tv signala, sutra u podne će se potpuno preći na digitalno emitovanje i isključivanje analognih predajnika u zonama Subotice, Sombora i Kikinde.

Ministarstvo podseća građane ovih područja koji primaju signal putem sobne ili krovne antene da nabave opremu za prijem digitalnog signala, a ugrožene potrošače da što pre iskoriste vaučere za subvencionisanu kupovinu STB uređaja, kako bi spremni dočekali signal digitalne televizije.

Bez odgovarajuće opreme za prijem digitalnog signala domaćinstva sa područja Subotice, Sombora i Kikinde od 8. maja neće biti u mogućnosti da prate tv program.

Posle isključenja analognog signala u ovim područjima, a zahvaljujući emitovanju digitalnog signala, građani će imati kvalitetniju sliku i ton, veći izbor sadržaja, mogućnost izbora prevoda i titlovanje sadržaja.

Tagovi

Povezani tekstovi