Subverzivan-zato što je normalan

-Peščanik je jedino mesto u kojem možete dovoditi u pitanje tabue u ime zdravog razuma. On je subverzivan zato što je normalan. A, ako je tako da se zapitamo kako se zove društvo u kojem je normalno subverzivno. Peščanik je jedino mesto gde moše da se kritikuje „nova komunistička partija“, odnosno Srpska pravoslavna crkva-tu se popu kaže pop, a ne „vaša preosvećenosti“-rekao je Teofil Pančić.


Svetlana lukić konstatovala je da „današnja politička scena u Srbiji liči na gomilu ludaka-gde god bacite kamen, nećete da promašite“.-Razmišljale smo o tome da prestanemo da radimo ovu emisiju, ali očarane smo činjenicom da je sve više mladih ljudi među slušaocima Peščanika. To je saznanje da deca od 19 ili 20 godina slušaju i retroaktivno pokušavaju da od sagovornika Peščanika saznaju šta se u ovoj zemlji dogodilo-ključni je razlog zbog kojeg moramo da nastavimo da radimo-rekla je Svetlana Lukić.


Nenad Prokić „priznao“ je da je tvrdnja jednog bivšeg ambasadora kako su sagovornici Peščanika frustrirani tačna, pre svega zbog istine o ratnim zločinima.


-Mi u Peščaniku ne govorimo, ječimo od bola i sramote što nas je tako malo. Peščanik konstantno izražava najviše veru u ovo društvo i njegove mogućnosti i zbog toga su njegove urednice za mene patriote par exelence. Njima će, između ostalih, ovo društvo moći da zahvali za opstanak. Ako opstane-rekao je Nenad Prokić.


Vojin Dimitrijević konstatovao je da se Peščaniku pripisuje da u toj emisiji govore marginalci. -To dokazuje da je kod nas marginalizovano ono što je normalno. Peščanik ima blažene fanatike u Beogradu, a posebno van njega, tamo gde je ljudima koji drugačije misle teško da pronađu prijatelja-istakao je Vojin Dimitrijević.


B. Tončić

Tagovi

Povezani tekstovi