Sud protiv Tijanića

Beograd-Prvi opštinski sud odbacio je kao neosnovanu tužbu novinara Aleksandra Tijanića kojom je od Vladimira Bebe Popovića i Vlade Srbije zatražio da mu isplati milion dinara zbog povrede časti i ugleda i pretrpljenih duševnih bolova. Tijanić, tadašnji savetnik za medije predsednika SRJ Vojislava Koštunice, tužio je aprila 2003. Popovića, bivšeg šefa Biroa za komunikacije, da je „zloupotrebio vanredno stanje za obračun sa političkim neistomišljenicima“ i Vladu Srbije što na to nije reagovala.
Tijanić je podneo tužbu protiv Popovića jer ga je Beba na jednom od brifinga u zgradi Vlade Srbije za vreme vanrednog stanja optužio da je umešan u ubistvo premijera! U tužbi je navedeno da je Popović na jednom od brifinga rekao „da je pod okriljem Tijanića oformljena grupa za medijski pritisak, čiji je cilj bio da se o pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću u novinama piše kao o kriminalcu, a o vladi kao o izdajničkoj“. Prema ovoj presudi Tijanić ima obavezu da plati Vladimiru Bebi Popoviću 110.700 dinara, dok Vlada Srbije treba Tijaniću da isplati 40.600 dinara na ime putnih troškova
Aleksandar Tijanić za Press kaže da će se žaliti na ovu presudu, i poručuje da „ovaj slučaj nikako nije završen“!
– Pretpostavljam da je takvu odluku doneo neki sudija koji je tu postavljen u doba vladavine Bebe i Čede! Nepobitna je činjenica da je Popović u vreme vanrednog stanja, na brifinzima održavanim u zgradi Vlade, tražio moje hapšenje! Njegov spisak za hapšenja bio je mnogo duži, a zna se i dokle je trebalo da ide. Dakle, samo zahtevam od tog sudije da mi pokaže policijski dokument o mojoj navodnoj umešanosti u ubistvo premijera Đinđića, za šta me je Beba optužio! Po zakonu, Popović mogao da se služi samo zvaničnim policijskim papirima – naglašava Tijanić.


O. Radulović

Tagovi

Povezani tekstovi