Suđenje novinarki „Pištaljke“ u Topoli po tužbi funkcionera SNS Senića zbog gostovanja na N1

Ilustracija: Daniel Bone/Pixabay
Ilustracija: Daniel Bone/Pixabay

U Osnovnom sudu u Topoli u ponedeljak, 15. jula, održaće se pripremno ročište u sporu u kojem je novinarku portala „Pištaljka“ Snežanu Đurić, zbog gostovanja u televizijskoj emisiji na N1, tužio Aleksandar Senić, visoki funkcioner Srpske napredne stranke, jedan od direktora u državnoj firmi Koridori Srbije i član opštinskog veća u Rači.

 

„Ona je, u emisiji u kojoj je gostovala kao novinar, predstavila otkrića o poslovanju i milionskim transakcijama firmi u vlasništvu maloletnih Senićevih sinova, od šest i devet godina“, navela je „Pištaljka“, kao i da je ročište u 11.00 časova.

 

„Pištaljka“ takođe piše da njenu redakciju i novinare njenog portala Senić tuži posle svakog napisanog teksta o poreklu njegove imovine, koja je što pod njegovim, što pod imenom njegove dece na koju se vode firme koje poseduje porodica tog funkcionera.

 

„U svim do sada podnetim tužbama, Senić ne demantuje nijednu činjenicu iznetu u tekstovima, već samo osporava pravo novinara da se bave poreklom njegove imovine“, navela je „Pištaljka“.

 

Kako je saopštila, „Senić, koji je iz Rače Kragujevačke, zbog uticaja koji ima želi da se spor vodi pred Osnovnim sudom u Topoli, iako je za ovu vrstu spora nadležan Viši sud u Beogradu, nadležan za sve medijske sporove.

 

„Spor, koji traje čitave dve godine, već je pratio niz nepravilnosti o kojima je Pištaljka pisala, a najnovija je da je Osnovni sud u Topoli zakazao pripremno ročište pre nego što je odlučio da li je uopšte nadležan“, naglasila je „Pištaljka“.

 

„Pištaljka“ poziva sve kolege da svojim prisustvom i izveštavanjem podrže borbu za slobodu govora i javne reči.

 

Za sve kolege obezbeđen je prevoz. Zbog organizacije prevoza i neophodnih akreditacija za praćenje suđenja, potrebno je da se prijave do petka, u 13.00 časova.

 

Kontakt za novinare: Emili Samčević [email protected] i 066/059702

 

Izvor: Danas

Tagovi

Povezani tekstovi