Suđenje za paljenje kuće novinara Jovanovića počelo ispočetka, optuženi negirali krivicu

Foto: N1
Foto: N1

Ponovljeno suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića počelo je ispočetka nakon više od šest meseci odlaganja, javlja reporterka N1.

Četvorici optuženih, od kojih je jedan i dalje u bekstvu, ponovo se sudi zajedno jer su dva izdvojena postupka spojena u jedan.

 

Na ročištu u utorak pročitan je optužni predlog tužioca, koji je predlagao dokaze koje će obrazlagati na suđenju, a zatim su optuženi negirali krivicu. Odbrana je takođe predlagala koje će dokaze izvoditi.

 

Učesnici su pokušali da skrate uvodni deo suđenja, koji je već obavljen tokom prvog prvostepenog postupka.

 

Prvostepenom presudom iz februara 2021. osuđeni su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, izvršilac Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu, i drugooptuženi Vladimir Mihailović. U odvojenom postupku osuđen je i Igor Novaković.

 

Apelacioni sud je ukinuo jednu presudu u decembru 2021. godine, a drugu u junu 2022.

 

Na ročištu u utorak branioci su zahtevali da se iz dokaza izdvoje iskazi sa saslušanja Novakovića i Mihailovića jer smatraju da su obojica bili obmanuti i dali iskaze pod pritiskom.

 

Odbrana Dragoljuba Simonovića je imala primedbu da tokom prethodnog prvostepenog postupka nisu imali ravnopravan tretman i da su mogli da predlože tek jednog svedoka.

Takođe su tražili da se kao svedok ispita zamenik tužioca Predrag Milovnaović zbog načina na koji je saslušavao Mihailovića.

Tagovi

Povezani tekstovi