Sukob dve vlasti zatvorio Radio Babušnicu

– Pošto smo u petak obavešteni da je ukraden pečat Doma kulture, u okviru kojeg posluje i radio, kolegijum opštinskih funkcionera zaključio je da situacija izmiče kontroli. Preko radija su se plasirale informacije mimo uređivačke politike i on je privremeno zatvoren kako bi se izbegli incidenti u uzavreloj političkoj situaciji u opštini. Dogovorili smo se da radio privremeno obustavi program pošto su u njemu bile i osobe koje nisu zaposlene. Radio je zapečaćen do ponedeljka – kaže zamenik predsednika SO Dejan Lazarević, one skupštinske većine koja se smatra legalnom.
Predsednik opštine Babušnica dr Miroljub Jovanović kaže da je u Radio Babušnicu upala jedna neformalna grupa koja je maltretirala zaposlene u toj stanici.
– Osuđujem ovaj vandalski čin i pozivam organe javnog reda i druge državne organe da stanu na put onima koji onemogućavaju ljudima da rade svoj posao, koji su upali u prostorije i zapečatili ih crvenim voskom – rekao je Jovanović.
Zaposleni u Radio Babušnici zahtevaju od predsednika opštine da im omogući normalne uslove za rad, jer se nisu mešali u lokalna prepucavanja.

Tagovi

Povezani tekstovi