Sumnjive sandale

Obezbeđenje je tada imalo primedbu da se sandale ne uklapaju u skupštinski pravilnik jer nisu dovoljno zatvorene. Sandale imaju zatvorene i prste i pete, a pravilnik zabranjuje nošenje samo sandala sa otvorenim prstima. Posle kraćeg ubeđivanja, sandale su ipak dobile zeleno svetlo, a sa njima i izveštač.
Još su teže ušle zatvorene papuče za koje se, ispod pantalona i ne vidi da nemaju petu. Koleginica iz Frankfurtskih vesti vraćena je sa ulaza i upućena na kontakt sa sekretarom Skupštine Markom Danilovićem koji jedini ima ovlašćenje da odobri ulazak u parlament onda kada je lična procena ljudi iz obezbeđenja da novinar nije adekvatno obučen. Nije pomoglo objašnjenje koleginice da joj je noga povređena jer, kako je objasnilo obezbeđenje, „u tom slučaju mora da dođe bar sa jednom cipelom“. Posle čekanja od dvadesetak minuta, novinarka je dobila specijalno odobrenje od Danilovića da uđe.
Samo pre nekoliko dana novinar novosadskog Dnevnika imao je kuršlus na ulazu samo zato što je nosio platneni kaiš sa aboridžinal napisom, koji podseća na militari fazon, a onda su na red došle i pantalone, jer su bile u maslinastoj boji sa džepovima sa strane. U suštini, smetao im je poslednji modni trend, smatra kolega iz novosadskog Dnevnika.


T. S. – M. T.

Tagovi

Povezani tekstovi