Članstvo bira novi Izvršni i Nadzorni odbor i Sud časti

Sutra Izborna Skupština NUNS-a

NUNS

Redovna Izborna skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije održaće se sutra (subota, 25. jun) od 12 sati, u beogradskom Dorćol Placu, a prisutni članovi biraće nove sastave tri organa – Izvršnog i Nadzornog odbora, te Suda časti NUNS-a.

Za novi sastav Izvršnog odbora konkuriše 12 kandidatkinja i kandidata, a bira se deset: Amela Bajrović, Jelena Božović, Slobodan Georgiev, Jelena Diković, Sanja Kljajić, Zlata Kureš, Nikola Lazić, Mileva Malešić, Tamara Milojević, Adam Santovac, Marko Somborac i Marina Fratucan.

 

Nadzorni odbor NUNS-a broji pet članova, koje će delegati izabrati između šest kandidatkinja i kandidata: Mijata Lakićevića, Vesne Mališić, Stojana Markovića, Jovanke Marović, Nedima Sejdinovića i Vuka Cvijića.

 

I za Sud časti ima šest kandidata, a bira se pet: Božidar Andrejić, Safeta Biševac, Igor Božić, Jovana Gligorijević, Zoran Sekulić i Zlatko Čobović.

 

Mandat svih organa NUNS-a traje četiri godine.

 

Predsedniku NUNS-a Željku Bodrožiću mandat traje još godinu dana, jer je izabran na Vanrednoj izbornoj skupštini 2019. godine, nakon ostavke Slaviše Lekića.

 

Na subotnjoj Skupštini raspravljaće se i o izmenama i dopunama Statuta Udruženja. Izvršni odbor NUNS-a je na poslednjoj sednici usvojio predloge za izmene i dopune pojedinih članova Statuta, a i pojedini članovi su poslali svoje predloge, s tim da se statutarne izmene i dopune mogu podneti i na samoj Skupštini.

 

Na dnevnom redu je i izveštaj o radu NUNS-a između dve skupštine i o njemu će delegati (članovi) raspravljati i glasati.

 

Učešće na Skupštini i pravo glasa ima svaki član NUNS-a sa plaćenom članarinom za ovu godinu.

Tagovi

Povezani tekstovi