Sutra sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu u Novom Sadu

savet-za-stampulogo-1

Sednica Komisije za žalbe Saveta za štampu biće održana sutra, 30. juna, u 14 sati u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu (SPENS, Ulaz 8, Sutjeska 2).

Komisija će razmatrati žalbu Vlaške narodne stranke povodom tekstova „Razotkrio strogo čuvane tajne istočne Srbije“, „Pećine kriju jezive obrede vlaške magije“ i „Žrtvovao sve krave zbog seksa“ objavljenih u dnevnom listu Alo!

 

U žalbi se navodi da se ovim tekstovima „na tendenciozan način nipodaštavju, ismevaju i izvrgavaju ruglu pojedini običaji, društveni odnosi i kulturna zaostvština srpskih građana rumunske/vlaške etničke pripadnosti“.

 

Na sutrašnjoj sednici biće razmatrane i žalbe Komore socijalne zaštite protiv Blica, Nove.rs i Telegraf.rs zbog javno objavljenih imena i prezimena i fotografija maloletnika koji su nestali iz Dečijeg sela u Kamenici.

 

Komisija će odlučivati i o žalbi Nadežde Mirković v. d. direktorke Predškolske ustanove „Poletarac“ na tekst „Nepravilnosti u radu direktorke rumskog „Poletarca“! IMA LI ELEMENATA ZA KRIVIČNU PRIJAVU?“ objavljen u Sremskomitrovačkom portalu (https://mitrovica.infona).

 

Žalbu je podneo i novinar Vukašin Obradović zbog teksta „Novica Tončev naručio tekst proiv Danila“ objavljen u dnevnom listu Objektiv i na portalu Objektiv.rs.

 

„U tekstu nisu poštovana elementarni profesionalni standardi, jedini izvor je neimenovan, nisu predočeni dokazi za tvrdnje, između ostalog, o tome da je Novica Tončev naručio tekst ni da autor teksta prima „mesečnu apanažu“ od njega. Autor teksta me nije kontaktirao ni pokušao da dobije moju izjavu o temi o kojoj je pisano“, naveo je Obradović u žalbi.

 

Članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu su Bojan Cvejić, Zlatko Čobović, Jelka Jovanović, Nadežda Budimović, Olivera Milošević, Jelena Petković, Tamara Skroza, Vlado Mareš, Vida Petrović Škero, Snežana Andrejević i Dragan Đorđević

 

Tagovi

Povezani tekstovi