Svetle tačke novosadskog etra

Slavlje su upotpunili kompanija „Delta“, koja je tom prilikom prikazala nove modele automobila BMW, zatim preduzeće „Zlatiborac“, čijim su se đakonijama gostili svi prisutni, kao i vinarija „Kovačević“ i pivara „Carlsberg“, koje su zalile čitavu žurku.


Šarenilo gostiju


A na žurci… Od sportista, odbojkaša Vase Mijića i Slobodana Boškana, preko bivšeg direktora KK „Vojvodina“ Miodraga Lopičića te košarkaškog trenera Ivice Mavrenskog, pa do novinara Blaže Popovića, čuvenog didžej Fanatika i direktora Dečje bolnice Georgiosa Konstantinidisa. Bili su brojni i predstavnici privrede i gotovo svih političkih opcija. Radikale su prezentovali Ljilja Đurđevac i Đorđe Raković, deesesovce Nenad Rončević, ispred LDP-a zatekao se Đorđe Đukić, a bili su tu i advokat i visoki funkcioner SPO-a Milan Đukić i ministar za obrazovanje u Vladi Republike Srbije Zoran Lončar….


Šarenilo gostiju na rođendanskoj zabavi ova dva, slobodno se može reći ravnopravna slavljenika, čije su se profesionalne sudbine ukrstile 1998. godine emitovanjem prvih emisija u etar, dovoljno govori o objektivnosti i profesionalizmu koji su s vremenom postali zaštitni znak i prepoznatljiva karakteristika frekvencija Radija In i Radija 5.


Različita mišljenja


– Od početka smo se držali uređivačke politike koja je od svih zaposlenih zahtevala profesionalizam i beskompromisni kvalitet u izradi programa. Takva pozicija nam je i omogućila da uspešno opstanemo na medijskom nebu i pored svih turbulentnih političkih dešavanja. Danas imamo velik broj prijatelja iz javnog života i što je još važnije, armiju slušalaca koji su ostali verni našem radijskom konceptu – kaže za GL Srđan Vučurević, vlasnik i direktor Radija In.


Početke radija karakterisao je nešto progresivniji pristup kako u odabiru muzike, tako i u stvaranju informativno-političkih emisija. Pre oktobra 2000. mnogi su ih doživljavali kao medij koji je naklonjen opoziciji.


– Pre bih rekao da je u pitanju bila potreba da našim slušaocima omogućimo da čuju različita mišljenja, bez obzira na političku orijentaciju. Tako je i danas. Naše je da prezentujemo činjenice, da obradimo temu iz svih uglova, ostavljajući slušaocima pravo na ličnu interpretaciju – smatra Vučurević.


Red


– Zahvaljujući odluci RRA, ovih dana će naš program moći da se čuje na 101 Mhz, što doživljavamo kao još jednu potvrdu našeg kvaliteta – kaže Vučurević.


Odluka RRA, kaže direktor radija, obavezuje ih da u budućnosti opravdaju poverenje koje im je ukazano, što se od njih s pravom očekuje. Uvođenjem reda u etar, smatra Vučurević, umnogome je olakšano poslovanje legalnim radio-stanicama, koje više neće biti primorane da se s ostalima nadmeću u nepravednim uslovima medijskog haosa.


Dok se Radio In obraća mladoj, urbanoj populaciji, njihov bratski Radio 5 namenjen je, pre svega, srednjoj generaciji slušalaca. Frekvencija od 107,5 Mhz najčešće odjekuje poslovnim prostorima, ali i domovima Novosađana koji su navikli da dan provode slušajući njihov program.


Dragana Gulevski, direktorka Radija 5, na žurci povodom desetogodišnjice radija i dobijanja frekvencije najviše je zahvalila svojoj porodici „na ogromnoj podršci svih ovih godina“, ali i timu ljudi s Radija 5, s kojima je ostvarila sve dosadašnje ciljeve.


– Izuzetno mi je zadovoljstvo bilo poželeti dobrodošlicu svim prijateljima i poslovnim saradnicima koji su bili uz nas proteklih godina. Želela sam da s dragim ljudima proslavimo naše uspehe: dobijanje frekvencije i deset godina rada – rekla je direktorka tog radija.


T.N.
 

Tagovi

Povezani tekstovi