SzS: Zamenik gradonačelnika Niša novinarku nazvao „matorom žutom kučkom“

milos-bandjur-tvit

Banđur je Senu Todorović nazvao „matorom žutom kučkom“, naveo je Savez u saopštenju i istakao da najoštrije osuđuje svaki jezik mržnje i ne pravi razliku kako među onima koji se takvim jezikom koriste, tako i među onima koji su njegove žrtve. 

[box align=’box-center’ id=’15319′]

„Zato moramo da upitamo predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li će i Miloša Banđura da nazove ‘talibanom koji vređa žene’ ili, naprotiv, svoje kolege potapše po ramenu kada se sa ženama obračunavaju pogrdama i uvredama“, naveo je Savez.

Savez je upitao i hoće li „režim osuditi ovo stavljanje mete na čelo Sene Todorović ili će ćutanjem potvrditi da za njih nisu sve žene jednako vredne, a da one ‘nepodobne’ zaslužuju da budu izložene brutalnom vređanju“.

Predsedništvo SzS u Nišu traži smenu Banđura

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura zato što je na Tviteru „na najgori način“ vređao nezavisnu novinarku i osnivačicu NUNS-a Senu Todorović.

„Posle neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovića, Željko Veselinović se povukao iz predsedništva SzS. Da li će ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika podneti i Miloš Banđur ili će ignorisanjem ovog incidenta pokazati razliku između ‘naše’ i ‘njihove’ Srbije“, upitalo je Predsedništvo SzS u Nišu.

U saopštenju je takođe istaknuto da se aktivnosti lidera SzS na društvenim mrežama pomno prate i uveličavaju u tabloidima, dok verbalno nasilje funkcionera SNS-a prolazi ispod radara.

Tagovi

Povezani tekstovi