Tajni ugovor

Kompanija „Novosti“ i list „Večernje noivoasti“ nisu vlasništvo niti generalnog direktora, niti samo jednog akcionara, navedeno je u pismu Udruženja malih akcionara „Novosti“ upućenom Bilbiji. Udruženje malih akcionara podsetilo je, povodom teksta u dnevnom listu te kompanije o vlasničkoj transformaciji, da „Klub“ akcionara „Novosti“, koji je formirao generalni direktor Manojlo Vukotić, ima samo nešto više od 900 akcija, što je oko 13,5 odsto ukupnih akcija preduzeća.


U saopštenju je navedeno da je Vukotić, u dogovoru sa sadašnjim predsednikom Upravnog odbora kompanije „Novosti“ Dejanom Gajićem, a bez znanja akcionara i bez odobrenja Skupštine akcionara ili Upravnog odbora, potpisao je 2001. godine ugovor sa medijskom kompanijom WAY.


Time su učinili krivična dela za koja će uskoro i krivično odgovarati, jer su obmanuli WAY i vlasnike kompanije „Novosti“ i doveli ih u zabludu zarad lične koristi. O tome postoje dokazi, a upoznati su i državni organi i Vlada Srbije, navedeno je u saopštenju Udruženja malih akcionara.


Tanjug

Tagovi

Povezani tekstovi