Takmičenje u izveštavanju o razvoju, demokratiji i ljudskim pravima

ec logo

Novinari posvećeni odbrani demokratije i ljudskih prava mogu da učestvuju na konkursu.

 

Nagrada za novinarstvo Lorenco Natali, koju sponzoriše Evropska komisija, odaje priznanje za izvrsnost u pisanom, radijskom i televizijskom novinarstvu na temu razvoja, demokratije i ljudskih prava širom sveta.

 

Ovogodišnji konkurs bi trebalo da se odnosi na pitanja nejednakosti, iskorenjivanja siromaštva, održivog razvoja, životne sredine, biodiverziteta, klimatskih akcija, digitalnih (jaz, povezanost, e-uprava, preduzetništvo), poslova i zapošljavanja, obrazovanja i razvoja veština, migracija, zdravstvene zaštite (pristup , pomoć) i mir, demokratija i ljudska prava.

 

Takmičenje ima tri kategorije: Međunarodna nagrada, za novinare čije se sedište medija nalazi u zemljama partnerima EU; Evropska nagrada, za novinare čiji su mediji u nekoj od zemalja Evropske unije; i Nagrada za najboljeg novinara u razvoju, za novinare mlađe od 30 godina u bilo kojoj partnerskoj zemlji, kao i u zemljama članicama EU.

 

Radovi moraju biti objavljeni ili emitovani između 10. marta 2022. i 9. marta 2023. godine.

 

Prijave se prihvataju na svim jezicima, ali treba da sadrže prevod na engleski, francuski ili španski ako nisu napisane na jednom od ovih jezika.

 

Pobednici u svakoj kategoriji dobiće 10.000 eva (10.662 dolara).

 

Rok je 28. april.

 

Više informacija i prijava ovde

Tagovi

Povezani tekstovi