Tasovac: Cilj nam je uspešna privatizacija medija

ivan-tasovac-tanjug-sava-radovanovic

[box align=’box-center’ id=’7982′]

Predstavljajući poslanicima u Skupštini Srbije predložene izmene, Tasovac je objasnio da su osim novog roka za okončanje postupka privatizacije (31. oktobar umesto 1. jul), određeni i rokovi nakon kojih više neće biti omogućeno finansiranje medija iz državnog budžeta.

Ministar je podsetio da je Zakon o javnom infomisanju i medijima donet avgusta prošle godine i da je njime bilo precizno razrađeno jedno od osnovnih strateških opredeljenja države, a to je njen izlazak iz medija i privatizacija izdavača.

Izmenama Zakona uvodi se i zabrana finansiranja iz javnih prihoda onih medija za koje do 1. jula ne bude objavljen javni poziv za prodaju kapitala.

„Radi uspešnog sprovođenja privatizacije uveden je novi rok za obustavljanje postupka privatizacije prodajom kapitala. Ukoliko javni poziv ne bude upućen do 1. jula postupak privatizacije prodajom kapitala se obustavlja i nastavlja se podelom akcija zaposlenima“, rekao je Tasovac.

Zakon o Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug, prema predložženim zakonskim izmenama, prestaće da važi danom zaključenja ugovora o privatizaciji, a najkasnije 31. oktobra 2015. godine.

U slučaju da javni poziv za prodaju kapitala Tanjuga ne bude objavljen do kraja juna, Zakon o Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug prestaje da važi 1. jula 2015. godine, predviđeno je predloženim izmenama.

Tagovi

Povezani tekstovi