Tasovac: Vlasnici, urednici i novinari odgovorni za medije

tasovac-tanjug-dragan-stankovic

[box align=’box-center’ id=’7716′]

On je podsetio da su završeni konkursi za sufinansiranje projekta od javnog značaja, a većinski članovi komisija su bili predstavnici novinarskih i medijskih udruženja.

„Oni su preuzeli odgovornost za kvalitet onoga što će biti finansirano, a isti princip biće primenjen prilikom raspisivanja konkursa koji se tiču kulture“, rekao je Tasovac.

On je, takođe, podsetio da je 1. jul rok kada država treba da se povuče iz vlasničke strukture medija, ali smatra da odgovornost za medijsku sliku Srbije snose vlasnici, glavni i odgovorni urednici, urednici, pa i sami novinari. On je najavio da će Britanski savet u Srbiji organizovati konferenciju na koju će doći eksperti iz Evrope koji se bave promocijom institucija kulture.

Tasovac smatra da će to biti prilika za direktan razgovor između urednika i direktora ustanova kulture koji mogu staviti primedbe jedni drugima. „To će biti prilika da vidimo kako možemo sve da učinimo vidljivijim i kvalitetnijim“, naveo je Tasovac.

On je dodao da nikada neće biti zadovoljan zastupljenošću kulture u medijima, jer postoji ogroman prostor da ona bude transparentnija. „Ono što me čini optimističnim je način praćenja kulturnih sadržaja, počev od rekonstrukcije Narodnog muzeja, Galeriji Matice srpske pa do ovog današnjeg događaja“, zaključio je on.

Tagovi

Povezani tekstovi