Tekst Željka Mitrovića je prirodno neinteligentan, što bi mladi rekli – krindž

Foto: Printscreen/TV Pink
Foto: Printscreen/TV Pink

Vlasnik Pinka Željko Mitrović napravio je video prilog uz pomoć veštačke inteligencije, odnosno montirani sadržaj u kojem Aleksandar Vučić izgovara ono što nije nikada izgovorio, a odnosi se na kritiku opozicije.

 

U toj lažnoj stvarnosti, u produkciji vlasnika Pinka, Vučić kaže sledeće: Rekao sam Žeksu da to ne sme da se radi sa opozicijom, jer ako Žeks raskomada ovu našu nejaku opoziciju, šta će meni da ostane? Koga ću ja da šajdarim i dandarim svaki dan? Meni pripada politički sukob sa ovim stručnjacima iz opozicije… A, Žeks neka se bavi elitom, ili neka napravi satiru sa mnom, ako ima petlju i ako je toliko hrabar…

 

Ovakav prilog, napravljen uz pomoć veštačke inteligencije, nastao je nekoliko dana nakon što je vlasnik Pinka na isti način lažirao izjave lidera opozicije, koji u tom „nastupu“ sebe nazivaju lopovima i lažovima.

 

Željko Mitrović se, inače, naveliko hvali skorim pokretanjem nove „humorističke“ emisije – Čoveče, ne ljuti se – koju predstavlja kao satiričnu.

 

Jovana Gligorijević, novinarka Vremena, kaže za Danas da je ovakav prilog „najobičnije šlihtanje Željka Mitrovića Aleksandru Vučiću“.

 

– Cilj mu je da demantuje sve koji kažu da ovaj serijal nije humoristički, već zlostavljački. Zaista ne verujem da Željko Mitrović ovo radi bez izričitog odobrenja Aleksandra Vučića, jer, na kraju dana, on nije ni investitor ni inovator, pa ni uspešan biznismen. On je samo jedno od Vučićevih propagandnih oružja. I to on lično, a ne samo njegova televizija – kaže sagovornica Danasa.

 

Zoran Kesić, novinar i voditelj, napominje za Danas da bi Željko Mitrović trebalo, osim za simulaciju glasa, da vestačku inteligenciju angažuje i za kreiranje teksta.

 

–Jer tekst koji očigledno piše sam Željko Mitrović je prirodno neinteligentan. Što bi mladi rekli – krindž – ističe Kesić.

 

Prema rečima Sande Rašković Ivić, poslanice Narodne stranke u Skupštini Srbije, „ove epizode sa Željkom Mitrovićem koji se „igra“ veštačkom inteligencijom su nas sve upozorile na opasnost od činjenice da veštačka inteligencija i njena upotreba nisu zakonski regulisane“.

 

–Zato mislim da bi trebalo što pre da se pozabavimo zakonom koji će regulisati veštačku inteligenciju, a do tada uredbom treba zabraniti igruckanje privatnim licima. Korak po korak, u tom zanosu „igre“ možemo dobiti i vesti da je zemlja napadnuta,da je izbila smrtonosna epidemija ili da Mitrović poput Orsona Velsa u radio emisiji, najavi invaziju vanzemaljaca. Veštačka inteligencija je,pored svojih svakako dobrih strana, dušu dala za širenje lažnih vesti i posledično izazivanje panike ili osvetničkih akcija. U pogrešnim rukama veštačka inteligencija je opasna, a ruke Željka Mitrovića ne ulivaju poverenje – zaključuje Sanda Rašković Ivić.

Tagovi

Povezani tekstovi