„Telekom“ našao način da se RT gleda u Srbiji

sputnik

Srbija je uspela da vrati signal ruske televizije RT (Raša tudej) na pojedine kablovske operatere u zemlji, pošto je bio prekinut nakon odluke Saveta EU da hitno obustavi distribuciju ruskih državnih medija – RT i „Sputnjik“ na teritoriji cele Evropske unije.

Televizija RT, koju EU brutalnom cenzurom zabranjuje, vidi se sad na IPTV-u i uskoro će se videti i preko „Supernove“. Vraćena je i u „Telekomu Srpske“ kao i „MTEL-u CG“. Signal je nažalost preko interneta i manjeg je kvaliteta nego satelit i podložan je takođe blokadi, ali radi. Na platformi SBB signal je i dalje onemogućen.

 

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SINOS) pridružili su se juče stavu Evropske federacije novinara (EFJ), osuđujući zabranu RT-a i „Sputnjika“ i retoriku političara i visokih predstavnika EU koja prati ovu odluku, za koju kažu da je duboko pogrešna i predstavlja poraz za slobodu izražavanja.

 

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić poručila je da srpsko regulatorno telo za elektronske medije neće nikad uvesti sankcije bilo kom mediju iz Rusije i navodi da je prekid emitovanja ruskog kanala RT „teška hipokrizija”.

 

Tagovi

Povezani tekstovi