Telekom Srbija traži da besplatno emituje N1

Predrag Ćulibrk (foto: Medija centar Beograd) 
Predrag Ćulibrk (foto: Medija centar Beograd)

Ćulibrk je ponudu kompanije United Media o distribuciji kanala N1 po ceni od 0,4 evra po korisniku,ocenio kao „reketiranje“, iznoseći kontraponudu Telekoma.

„Naš odgovor je sledeći – pošto tvrdite i svakodnevno ponavljate da postoji izraženi javni interes da ljudi u Srbiji gledaju N1, emitovaćemo ga za korisnike Telekoma Srbija i Supernove ako nam date da ga emitujemo besplatno do kraja trajanja pregovora. Ovom našom ponudom 800.000 domaćinstava dobija mogućnost da gleda N1, što je četiri puta više u odnosu na period od pre 17. januara“, kazao je Ćulibrk na konferenciji za novinare u Beogradu.

Telekom svojom ponudom, kako je rekao, potvrđuje da iza poteza te kompanije „nema nikakve politike“.

Koordinator za internet i multimediju Telekoma Vladimir Lučić dodao je da će, ukoliko dobiju dozvolu kompanije United Media da besplatno emituju N1, naš kanal biti pušten u 800.000 domaćinstava u roku od 72 sata.

Predstavnici Telekoma rekli su i da neće odgovarati na pitanja novinara dok ne dobiju odgovor United Media, čime je konferencija za novinare završena.

United Media prethodno je pozvala sve operatere na teritoriji Republike Srbije da prihvate javnu ponudu i uvrste N1 televiziju na svoje platforme odmah bez odlaganja.

Tagovi

Povezani tekstovi