Televiziju uništili DS i LSV

Prema njegovim rečima, ovu gradsku televiziju su do sada napustili: Ivan Benašić, savetnik bivšeg direktora, novinar Jelena Kovačević,, Mara Skendžić Reljić i Vlastimira Stanković.


– Bivši direktor TV Apolo Goran Karadžić je nakon otkaza u amanet ostavio 86 zaposlenih, bezmalo 10 miliona dinara duga i ugovor sa Jelenom Tinskom za emisije koja nije snimila, a zajedno sa Slavišom Grujićem, bivšim glavnim urednikom i inspiratorom hajke koja se vodi prema TV Apolo, zaposlio je na fiktivnim radnim mestima partijske kolege, dva venčana kuma, rođake i prijatelje, koji su u angažmanu na televiziji pronašli odličnu sinekuru koju građani Novog Sada plaćaju 44 miliona dinara godišnje – navodi se u saopštenju Saše Adamovića, direktora TV Apolo.


Adamović ističe da o hajci na slobodno novinarstvo ponajpre mogu govoriti oni koji su bez ikakvog razloga, svojevremeno, brutalno smenili Vesnu Sladojević, glavnu urednicu TV Apolo samo zato što je ukazivala na brojne mahinacije Karadžića, od nestanka 6.000 maraka prilikom preuzimanja direktorske dužnosti, krađe kamere vredne 6.000 maraka i sumnjive kupovine predajnika po daleko većoj ceni od realne.


– Grujić je svojom uređivačkom politikom pretvorio TV Apolo u partijski servis ligaško – demokratske vlasti u gradu, a njegova glavna briga je bila da li će više prostora imati tadašnji gradonačelnik Borislav Novaković ili predsednik IO grada Branislav Pomoriški. Isti je pronašao uhljeblje u kabinetu predsednika pokrajinske skupštine, a Karadžić je predložen za člana Radiodifuznog saveta – navodi se u Adamovićevom saopštenju.


M. I.

Tagovi

Povezani tekstovi