Tijanić i opskurna konkurencija

Beograd-Nakon što su prekjuče pomogli Aleksandru Tijaniću  da još jednom zasedne u direktorsku fotelju RTS, i to na četri godine, članovi Upravnog odbora te medijske kuće juče su potpuno zamukli! Malobrojni sagovornici do kojih je juče Kurir uspeo da dođe nisu hteli da kažu čak ni to ko je sve istako svoju kandidaturu, a kamoli da kažu ko je bio protiv Tijanićevog izbora.


-Mogu samo da vam kažem da su to bile razne opskurne ličnostiu! A ko je od nas bio protiv Tijanićevog izbora, pitajte Nikšu Stipčevića-rekoa nam je član Upravnog odbora RTS i istoričar Predrag Marković i munjevito prekinuo vezu (?!).


Ni ekonomista Boško Mijatović nije bi rečitiji:- Dogovorili smo se da sve izjave daje Stipšević. Glasanje jeste bilo javno, ali mislim da sada nije važno ko je glasao protiv Tijanića. Zaista nije važno. Ma, rekao sam vam sve što sam imao!- skratio je priču Mijatović.


I proslavljeni fugždbaler Dušan Savić je ponovio da se obratimo Stipševiću, pošto on „kao disciplinovan čovek neće da krši pravila i dogovor“.


Međutim, juče se nije moglo do Nikše Stipčevića. Njegova sekretarica nam je najpre prenela da je Stiščević na sastanku, ali je ubzo napustio zgradu SANU. S druge strane, generalni direktor RTS juče nije hteo ni da sasluša naše pitanje pošto je, u svom maniru, prekinuo vezu čim je čuo novinara Kurira.


Inače, Tijanićev prethodnik na funkciji generalnog direktora RTS Aleksandar Crkvenjakov bio je začuđen kada smo ga upitali da li je on ponovo bio kandidat za to mesto.


-Ma, šta vam pada na pamet! Nisam ni pomišljao da se prijavim, ni konkurs nisam video-rekao je Crkvenjakov.


(J.J.)

Tagovi

Povezani tekstovi