Tijanić: Izveštaj do kraja meseca

„Oko troškovnika nema nikakvih tajni i on će biti predočen javnosti čim bude gotov, a mi ćemo pokušati da to učinimo brzo, možda i za petnaestak dana“, rekao je Tijanić za RTS.


Javni servis je, prema njegovim rečima, za organizaciju „Evropesme“ od domaćih banaka uzeo komercijalni kredit od pet miliona evra, dok je od Evropske unije za emitovanje dobio 3,5 miliona evra.


„Znači, svi naši troškovi iznose oko osam miliona evra, ne računajući troškove Republike, Grada, Arene, Centra Sava…“, kazao je Tijanić.


On je rekao i da su za skoro sve bili raspisani tenderi, dok se za preostalo, uz saglasnost države, „išlo na neka pogađanja“.


„Sve je, uglavnom, bilo proizvod domaće pameti, a tamo gde smo morali, u tehnici, angažovali smo strane kompanije i ljude i svi su nam se isplatili“, naveo je Tijanić.


Reagujući na izjavu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, koji smatra da Tijanić dezinformiše javnost u vezi s budžetoma „Evrovizije“, prvi čovek RTS-a rekao je da ne može Šabić da odredi rokove za saopštavanje troškova te manifestacije.


„To čini zakon, u kome se navodi da u roku od tri meseca svaka velika manifestacija napravi neku vrstu završnog računa“, objasnio je Tijanić.


Govoreći o uvođenju pretplate RTS-u, Tijanić je kazao da se time medijski javni servis odvojio od vlasti i da je postao odgovoran građanima, „što je jedan od osnovnih evropskih zahteva“.

Tagovi

Povezani tekstovi