Tijanić: Nismo potrošili ni dinar

Beograd – Izdvojili smo oko 250 televizora, a voleo bih da smo podelili 500 – rekao je za Danas Aleksandar Tijanić, generalni direktor Radio-televizije Srbije, povodom akcije „Našoj bebi – RTS“, kojom je javni servis obeležio pola veka televizije u Srbiji. Nacionalna televizija je svaku bebu rođenu 23. avgusta 2008. godine na teritoriji Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju, nagradio televizorom, a direktor javnog servisa ističe da ta akcija nije predstavljala nikakvo opterećenje za budžet te medijske kuće.


Na pitanje Danasa odakle je obezbeđen novac za ovu akciju, Tijanić je odgovorio da je sve pokriveno sponzorskim ugovorom.
– Nismo potrošili nijedan dinar od sredstava dobijenih marketingom ili od pretplate građana. Sklopili smo ugovor sa sponzorom koji će finansirati čitavu akciju – objašnjava generalni direktor RTS-a.
On je, međutim, odbio da kaže o kom sponzoru je reč uz obrazloženje da „ne želi nikoga da reklamira“, ističući da je „svaka beba zaslužila poklon koji je dobila“. Tijanić nije odgovorio ni na pitanje koliki je ukupan trošak akcije „Našoj bebi – RTS“. Prema njegovim rečima, troškove u ovom trenutku nije moguće utvrditi, jer će prijavljivanje za poklon RTS-a trajati mesec dana i nije poznato kada će stići prijave s KIM.
– Ne mogu da udovoljim znatiželji Danasa, ali čim sve bude završeno rado ću vam reći koliki je bio trošak – poručio je Tijanić.
Roditelji koji su dobili bebu na dan kada je RTS proslavila svoj rođendan mogu da se prijave za akciju tako što će poštom poslati kopiju bebinog izvoda iz matične knjige rođenih, ime i prezime jednog roditelja, broj lične karte, adresu i broj telefona, na adresu Javnog servisa.


I. Živanović

Tagovi

Povezani tekstovi