Tijaniću, ajd zdravo!

Beograd-Aleksandru Tijaniću, generalnom direktoru RTS, ostalo je još svega deset dana da se baškari u fotelji prvog čoveka „nacionalne televizije“!. Naime, do 30. aprila ističe zakonski rok u kojem će, do tada državna televizija transformisana u javni serevis, morati da dobije novog generalnog direktora za nastavljanje mandata više su nego mršave!


-Ajd zdravo, nemam veze s tim! odbrusio je Tijanić u svom maniru i prekinuo vezu, čim mu je novinar Kurira pomenuo predstojeći konkurs. Podsetimo, u jučerašnjem inervju za Kurir on se pohvalio kako su mu „stranci ponudili milion i po evra“ i to samo za godinu dana vođenja neimenovane televizije. Kako se osnovano predpostavlja, reč je o američkoj televiziji Foks medijskog magnata Ruperta Mardoka, koja je konkurisala za dodelu nacionalne frekvencije u Srbiji.


Zamenik predsednika Saveta republičke radiodifuzne agencije (RRA)  Aleksandar Vasić najavljuje za Kurir da će do 30. aprila prestati da postoj8 javno preduzeće i početi da funkcioniše Republička radiodifuzna ustanova.


-Ona mora da bude upisana u registar do kraja ovog meseca. Na nama je da od 70 kandidata izaberemo devet članova Upravnog odbora RTS, koji će na osnovu Statuta raspisati javni konkurs i imenovati novog generalnog direktora.  Postoji mogućnost da imenuje v.d. direktora, ali je sigurno da će morati da donese novi status, pošto će RTS imati dva TV i tri radio programa, umesto dosadašnja tri, odnosno četiri-objašnjava Vasić za Kurir.


Prema njegovim rečima, teško da se može očekivati da će novi statut predvideti da prvi čovek javnog servisa bude srednjoškolac.


-Aleksandar Tijanić jeste imenovan mimo važećeg statuta, ali je iskorišćena tada legitimna mogućnost da se imenuje po Zakonu o javnim preduzećima, jer taransformacija nije bila izvršena-ocenjuje Vasić.


J.J.

Tagovi

Povezani tekstovi