TikTok influenseri bolji od finansijskih firmi za savete o novcu, kaže četvrtina mladih

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Više od četvrtine mladih od 18 do 24 godine u Velikoj Britaniji kaže da TikTok influenseri daju bolje finansijske savete od njihovih dobavljača finansijskih usluga.

Mladi se okreću influenserima na TikTok-u za savet kako da upravljaju svojim finansijama

 

Prema anketi u kojoj je učestvovalo 1000 mladih u Velikoj Britaniji, koju je naručila Pay.UK, koja vodi uslugu promene tekućeg računa (Current Account Switch Service – CASS), 58% starosne grupe, poznate kao Generacija Z, prati TikTok influensere koji daju finansijske savete. Otprilike četvrtina (26%) njih reklo je da TikTok influenseri daju bolje savete od finansijskog provajdera, 40% je reklo da više veruje savetima iz medija, a 34% ih je reklo da su TikTok saveti bolji od preporuka porodice i prijatelja. Od anketiranih, 46% je reklo da su im TikTok influenseri pomogli da donesu odluke o ulaganju u akcije, ISA-e ili da im pomognu da izaberu hipoteku.

 

Jo Ainsley, viši menadžer servisnih linija u Pay.UK-u, prokomentarisao je: „Ohrabrujuće je videti iz našeg istraživanja da su mladi od 18 do 24 godine zainteresovani za upravljanje novcem i da aktivno pretražuju društvene mreže u potrazi za savetima o novčanim pitanjima. Svako treba da bude upućen u svoje finansije. Ključno pitanje je da obezbedite da vaš tekući nalog najbolje odgovara vašim potrebama”. Podaci iz Pay.UK-a objavljeni u januaru otkrivaju da digitalne banke počinju da jedu tržišnu dominaciju tradicionalnih banaka. U poslednjem kvartalu prošle godine, Cass je zabeležio skoro 250.000 promena naloga, što je 60.000 više nego u istom periodu prethodne godine i 36.000 više nego prethodnog meseca.

 

Najnoviji podaci iz Pay.UK-a su otkrili da je 32% ispitanih ispitanika starosti od 18-24 godine reklo da su ih TikTok uticajni ljudi obavestili o ponudama za promenu bankovnog računa i čak su ih naterali da razmisle o prelasku na drugog provajdera.

 

Izvor: Computerweekly

Tagovi

Povezani tekstovi