Tramp traži od novinara da vrate svoje „Nobleove“ nagrade

U objavi na Tviteru Tramp je koristio pogrešan naziv za Nobelove nagrade, navodeći da su to „Nobleove nagrade“ (Noble Prize).

„Kada će svi reporteri koji su dobili ‘Nobleove’ nagrade za svoje izveštavanje o Rusiji koja su se pokazala pogrešnim (i zapravo je druga strana bila ta koja je činila zločine) vratiti svoje dragocene ‘Noblee’ da bi oni mogli da budu dodeljeni pravim reporterima i novinarima koji su bili u pravu“, navedeno je u Trampovoj objavi na Tviteru.

Tramp je dodao da bi „Nobleovom“ komitetu mogao da pošalje „veoma obiman“ spisak pravih novinara.

„Kada će ‘Nobleov’ komitet zahtevati nagrade nazad, posebno zbog toga što su dodeljene zbog prevare. Reporteri i bedni mediji su znali istinu sve vreme. Sudski postupci treba da se pokrenu protiv svih, uključujući i organizacije za lažne vesti, kako bi se ispravila ova strašna nepravda. Ima li dobrovoljaca među sjajnim advokatima?“, upitao je Tramp na Tviteru.

Američki predsednik je na kraju upitao i kada će „Nobleov“ komitet reagovati i izrazio nadu da bi bilo bolje da to bude što pre.

Na Trampov tvit objavljeno je na desetine hiljada komentara u kojima korisnici ispravljaju Trampa i navode da se priznanje naziva Nobelova nagrada, ali i pitaju da li je predsednik SAD mislio na Nobelovu ili na Pulicerovu nagradu, priznanje koje se dodeljuje novinarima za profesionalna dostignuća.

Tagovi

Povezani tekstovi