Trbina podrške Branki Prpi

Napis u tim novinama je, kako je u ime organizatora Građanskih inicijativa rekao Miljenko Dereta, „još jedan opominjući događaj“.
– Postoji stalna trka na stazi sa preponama: koga propusti Balkan, čeka ga Kurir, koga propusti Kurir, čeka ga Nacional. Ako ste sve to preskočili, ispred vas se ispreči NIN, da onako salonski i deesesovski celu stvar začini – rekao je Miljenko Dereta.


On je konstatovao da „sve liči na početak devedesetih, buđenje nacionalizma i programa koji, očigledno, u Srbiji nije umro“.
– Svaka sličnost sa onim što nam se dogodilo pre ubistva Slavka Ćuruvije je – namerna. Sličnost sa pretnjama i spiskovima je takođe namerna – istakao je Dereta. Biljana Kovačević – Vučo, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava, istakla je da je reč „o opasnom, dirigovanom novinarstvu, lecima podzemlja, ili službi, što je kod nas uvek isto“.
– Branka Prpa ne može da se zaštiti, svako ko čita Internacional zna da na kraju dođe do poziva na linč, tako što se čitaocima servira etničko poreklo, zato što urednici smatraju da će čitaoci na to da se prime – rekla je Biljana Kovačević – Vučo.
Mi želimo državu u kojoj „nećemo prebrojavati mrtve prijatelje“, rekla je Branka Prpa.
– Živimo u državi koja je izgubila moralne norme. Kao što je nestala bivša Jugoslavija, mogu da nestanu Srbija i srpski narod, ako njene institucije ne pokušaju da zaustave  ubrzanu anarhiju i haos- rekla je Prpa.


B.Tončić


 


Pretnje svedoku

Nataša Kandić je rekla da je tekst u Internacionalu „došao nakon priče da je ubica poznat i stvarno ima indicija da je to pokušaj da se ubistvo ne rasvetli, da svedoci ne izađu u javnost i ne nađu se pred sudom“.
– Oni koji učestvuju u strategiji prikrivanja informacija biraju strategiju kojom će to ostvariti, pritisak, skretanje pažnje, zastrašivanje. S druge strane, još nema istine o tome ko je išao po ratištima da ubija, gde su dragocenosti iz Vukovara, ko je naredio spaljivanje tela žrtava u fabrikama i rudnicima – rekla je Nataša Kandić.rpski narod, ako njene institucije ne pokušaju da zaustave ubrzanu anarhiju i haos – rekla je Prpa

Tagovi

Povezani tekstovi