Treniranje strogoće: Mediji su inače super, hajde da otpustimo devojku zbog lapsusa

Iliustracija: Canva
Iliustracija: Canva

Generalni direktor javnog servisa RTV ne vidi drugih problema ni u svojoj kući ni na medijskom nebu osim mlade voditeljke vremenske prognoze kojoj se potkrao gaf, a neko ga greškom emitovao

 

Pogrešan snimak čitanja vremenske prognoze završio je u Dnevniku RTV Vojvodine. Ko je kriv?

 

Mlada novinarka koja je tamo počela da radi pre oko godinu i po dana, i koja – kao i hiljade ljudi na oba javna servisa – nije zaposlena za stalno, već ima ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

 

Generalni direktor RTV Vojvodina, Goran Karadžić tako je pokazao čvrstinu, odlučnost i karakter, pa je trenirao strogoću na onome ko ne može da se odbrani.

 

Pokazao je kako se RTV Vojvodina drži najvećih profesionalnih standarda tako što će otpustiti početnicu koja, najverovatnije, ni na šta nije ni imala uticaja.

 

Medijski radnik i nekadašnji drugi čovek RRA – sadašnji REM – Karadžić nije digao glas na sve što se dešava u medijskom živom blatu Srbije, ali je zato oštro ocenio da mlada novinarka Zorana Nikoletić zaslužuje otkaz, jer kako je rekao – nije reč o grešci, nego o nemaru.

 

Ali možda je upravo sposobnost da se donese ovakva odluka uslov za izbor generalnog direktora javnog servisa.

 

Jer, u ovom najlepšem medijskom svetu od svih svetova valjda niko nije nemaran i mediji poštuju standarde i REM radi svoj posao i novinari izveštavaju sve po kodeksu i direktori javnih servisa nemaju šta da zameri, te da se njihov glas čuje, ali – eto – Zorana Nikoletić je napravila nešto neoprostivo, što je odmah moralo da bude sankcionisano otkazom.

 

Uzgred, po svemu sudeći, u Dnevniku je završio pogrešan snimak. Novinarka čita vremensku prognozu, zatim napravi lapsus i kaže “Jao Bože”. U ovakvim situacijama, ponovo se snima tih dvadesetak sekundi i – rešen problem. Međutim, tamo nije pušten odgovarajući snimak, već onaj koji je prekinut zbog lapsusa novinarke. I to je sve.

 

Dobra vest je da su se makar ujedinili sindikati i deo javnosti da stane u njenu odbranu. Apatija nas nije skroz pojela. Loša vest je sve ostalo.

 

Izvor: Vreme

Tagovi

Povezani tekstovi