Tribina Saveta za štampu: “Kako da napišete interni kodeks dobre novinarske prakse“

savet-za-štampu

Vreme: Utorak, 29. novembar 2022, 12 sati

 

Mesto: Press Centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III

 

Govoriće:

 

– Vladimira Dorčova Valtnerova, Storyteller

 

– Nebojša Trifunović, Lozničke novosti

 

– Ljiljana Zurovac, medijska ekspertkinja

 

– Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu

 

Savet za štampu je 2021. sproveo istraživanje o tome da li mediji u Srbiji imaju interne etičke novinarske kodekse, koliko su im oni važni i da li su spremni da ih usvoje i primenjuju. Na osnovu rezultata istraživanja, sedam medija je, uz pomoć Saveta za štampu, ove godine izradilo interna etička pravila.

 

Nove interne kodekse sada imaju: agancija Beta, Loznične novosti, Sremske novine, portali Magločistač, Storyteller, Media i reform centar Niš, kao i TV Info puls Vranje.

 

Predstvanici dva lokalna medija i ekspertkinja govoriće o svojim iskustivma na izradi dolumenata i važnosti odgovora na određene etičke dileme, kako bi ohrabrili kolege da, u skladu sa svojm potrebama, izrade set principa ili dokumenata o uređivačkoj politici i dobroj novinarskoj praksi, u skladu sa Kodeksom novinara Srbije.  

 

Izrada internih kodeksa dobre novinarske prakse jedna je od aktivnosti Akcionog plana za implementaciju medijske strategije za period 2020-2025, i realizovana je uz finansijsku podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

 

Tribinu možete pratiti https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ 

Tagovi

Povezani tekstovi