Troje stranih novinara uhapšeno u Venecueli

Kolumbijski fotograf Leonardo Munjoz uhapšen je sa svojim venecuelanskim vozačem Hozeom Salasom dok su izveštavali s protesta protiv vlade.

Nekoliko sati posle bezbednosne snage uhapsile su španskog novinara Gonzala Domingeza Ledu i kolumbijsku televizijsku producentkinju Mauren Barigu Vargas u njihovom hotelu, rekla je čelnica kancelarije EFE u Karakasu, Nelida Fernandez.

Ceo tim novinara doputovao je prošli mesec iz Bogote, glavnoga grada Kolumbije.

Hapšenja prate deportaciju dvojice čileanskih novinara pritvorenih ove nedelje.

Francuski diplomatski izvor rekao je da su dvojica francuskih novinara, koji prate proteste, uhapšeni i da ambasada traži njihovo puštanje.

Francuski novinari radili su za dnevni televizijski program „Quotidien“, koji je deo mreže TF1 televizije. Zasad TF1 nije imao komentar.

SAD i niz zapadnih i latinoameričkih država prošle nedelje su priznali Huana Gvaida, koji se proglasio privremenim predsednikom, a Rusija, Kina, Turska i druge države stale su iza Nikolasa Madura.

Maduro je odbacio i pozive na prevremene izbore i naglasio da je njegova pobeda prošle godine bila pravedna uprkos mnogim optužbama o prevari i zabrani kandidature dvojici rivala.

Video prilog pogledajte na sajtu televizije N1.


Tagovi

Povezani tekstovi