TUČA POSLE POSTAVLJENJA DIREKTORA IBARSKIH NOVOSTI

 Za novog direktora, sedmog za nepunih osam godina od uvođenja višestranačja, postavljen je Dragan Rajičić, novinar TV Kraljevo, koja posluje u okviru JP Ibarske novosti. Rajičić je na to mestao došao kao kandidat NS kojoj je u preraspodeli plena posle lokalnih izbora pripalo ovo javno preduzeće, a posle smene Veroljuba Radakovića koji se na mestu direktora nije zadržao ni punih godinu dana pre nego što je smenjen na insistiranje zaposlenih ali i svojih stranačkih kolega.


Zanimljivo je pomenuti da je za novog direktora glasao 30 od sedamdeset odbornika, a protiv je bilo 13, s tim što su, za razliku od demokrata, socijalisti bili za ovu varijantu dok su radikali bili uzdržani. I na ovoj sednici čulo se, pored ostalog, mnogo kritika na račun ove informativne kuće, pre svega od strane radikala po čijoj je tužbi svojevremeno suđeno listu Ibarske novosti i to u vreme kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja, a na snazi takozvani Šešeljev zakon o informisanju.


Verbalni sukob odbornika Miljka Četrovića (SRS) i Milomira Šljivića (SPO) započet pri kraju sednice, po okončanju se pretvorio u pravi fizički obračun o kojem, opet, svako ima svoju verziju. Četrović je, inače, republički poslanik, dok Šljivić važi za jednog od čelnika u OO SPO ali već niz godina i najaktivnijeg učesnika celokupnog političkog života kraljevačke opštine.
Prve izjave očevidaca kažu da je Četrović fizički nasrnuo na Šljivića. Sukob je prekinut posle intervencije policije, čiji izveštaj još nije obelodanjen, ali se s pažnjom očekuje.


I Šljivić i Četrović su već gotovo dve decenije prisutni u politici, mada reklo bi se, ne uživaju baš neku naročito pozitivnu reputaciju kod Kraljevčana. Na poslednjim lokalnim neposrednim izborima Četrović je bio kandidat za predsednika opštine ali je ispao još u prvom izbornom krugu. Milomir Šljivić, privatni preduzetnik i trgovac iz Adrana kod Kraljeva, šef je Odborničke grupe SPO – NS, član GO SPO, nedavno je postao član Upravnog odbora JAT, a nalazi se i na mestu predsednika skupštinske komisije za borbu protiv korupcije.

Tagovi

Povezani tekstovi