Tužilaštvo ipak reagovalo zbog naslovnih strana tabloida

Jezivi detalji otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša objavljeni su na naslovnim stranama “Srpskog telegrafa” i “Informera”. Ministarstvo kulture i informisanja je oštro reagovalo, podnelo je prekršajne prijave i obratili su se i Republičkom javnom tužilaštvu. Na pitanja “Istinomera” o eventualnoj daljoj reakciji, stigao je odgovor iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

“Na Vaš zahtev od dana 09.01.2019. godine, obaveštavamo Vas da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet povodom detalja izjave osumnjičenog Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju devojčice M. K. koji su objavljene u pisanoj štampi, te će preduzeti radnje u cilju utvrđivanja da li su se u radnjama bilo kog lica stekli elementi nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navode iz Prvog tužilaštva.

U međuvremenu, oglasilo se i Više tužilaštvo u Nišu koje vodi istragu o ovom slučaju.

„Imajući u vidu sadržinu pojedinih novinskih tekstova, vezano za krivični postupak koji je pokrenut protiv okr. Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, Više javno tužilaštvo u Nišu saopštava da neće posebno komentarisati način na koji mediji izveštavaju javnost, s ciljem izbegavanja sekundarne viktimizacije maloletne oštećene”, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, kako prenosi Raskrikavanje.

Borislav Radonjić, PR Višeg tužilaštva u Nišu nije mogao prokomentariše za Raskrikavanje da li će se baviti ovim slučajem zbog eventualnog curenja podataka iz istrage.

Tagovi

Povezani tekstovi