Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv muškarca koji je pretio novinarima „Južnih vesti“

Milovanović je priznao da je napisao komentar na Fejsbuku, ispod teksta o emisiji „60 minuta“ o budžezu Niša, u kojem se između ostalog navodi da su Južne vesti „antisrpske, plaćeničke, profašističke“, da „dobijaju pare od Soroša“ i da bi novinari trebalo da „paze kako prelaze ulicu“. Ipak, zamenica javnog tužioca niškog Osnovnog tužilaštva Milica

Jovovović u rešenju je navela da Milovanović „žali zbog toga“, te odbacuju krivičnu prijavu protiv njega.

Milovanović koji je priznao da je napisao komentar ipsod objave na profilu stranice Južne vesti na Fejsbuku, ali ne u nameri da nekome preti već da iskaže svoje nezadovoljstvo zbog ranijih negativnih komentara u vezi sa otvaranjem novog KC Niš (…) Žao mu je zbog svega, nikom nije imao nameru da preti, niti on može bilo koga da ugrozi jer je invalid, sa zdravstvenim problemima – navela je Jovovićeva u rešenju.

Tužilaštvo navodi da komentar na društvenoj mreži nije upućen ni zameniku urednika Aleksandru Stankovu, koji je formalno, ispred redakcije, prijavio pretnje, niti je, kažu, sadržano naznačenje neke konkretne osobe, novinara, ili urednika. Zbog toga, smatraju nema elemenata za krivična dela koja su mu se stavljala na teret.

Upućene reči ne sadrže konkretnu i kvalifikovanu pretnju upućenu nekom individualno određenom licu, te da je i sam

Milovanović naveo da je komentar ostavio kako bi izrazio svoj stav, a ne kako bi nekome pretio, smatraram da nema dokaza osnove sumnje da je Radoslav Milenković učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti niti bilo koje drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti – piše u rešenju zamenice javnog tužioca.

Međutim, zamenik urednika Stankov bio je pozvan na saslušanje, ali je ono odloženo. Umesto da bude određen novi datum saslušanja, Tužilaštvo je, u međuvremenu, donelo odluku da krivičnu prijavu odbaci i bez iskaza Stankova.
Zbog toga su Južne vesti, preko svog advokata, uputile prigovor Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Podsetimo, pre godinu dana, Milovanović je na Fejsbuku napisao komentar „JUZNE VESTI su anti srpske ,placenicke profasisticke i Bugarske . PO SRBIJI PLJUJU A STO JACE VREDJAJU I VLADU TO SVE VISE NOVCA DOBIJAJU OD ZAPADA I SOROSA, … PAZITESE KAD PRELAZITE ULICU ha ha ha,(mozda ne prepoznajete boje na semafor) tras,tras,bum bum,tras…“, nakon čega je prijavljen policiji, koja ga je ekspresno locirala i zaplenila računar. Protiv njega je tada podneta krivična prijava.

Tagovi

Povezani tekstovi