Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog pretnji Danasu

Foto: Danas
Foto: Danas

Predstavnik dnevnog lista i portala Danas danas je u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal dao iskaz povodom pretnji koje je redakcija dobila nakon objave jednog od citata mislioca Mahatme Gandija na Veliki Petak.

 

Prilikom davanja iskaza u tužilaštvu predstavnik redakcije predao je materijale u vidu printskrinova i imena korisnika društvenih mreža koji su pretili Danasu u petak i tokom vikenda i izazvali strah i uznemirenost kod svih zaposlenih, budući da se u nekim objavama pominjao i dolazak onih koji su pretnje upućivali i na adresu redakcije.

Kako nam je rečeno u tužilaštvu, postupak je u toku i već se radi na identifikaciji lica osumnjičenih za krivično delo ugrožavanje sigurnosti na društvenim mrežama, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine.

 

Podsetimo, glavni urednik lista Danas Dragoljub Petrović rekao je u subotu da se redakcija nikada u svojoj istoriji dugoj 25 godina nije susrela sa ovolikom količinom ogavnih pretnji.

 

„Vlasti u Srbiji treba da brzo i detaljno istraže pretnje smrću upućene novinarima i pozovu na odgovornost one koji su pretnje uputili, saopštio je u ponedeljak Komitet za zaštitu novinara (CPJ), nevladina organizacija sa sedištem u Njujorku.

Tagovi

Povezani tekstovi