Tužilaštvo traži istragu protiv Nenada Cekića

Portparolka suda Ana Milošević izjavila je za Betu da će postupak protiv Cekića biti sproveden po skraćenom postupku jer je za to krivično delo predviđena novčana kazna, ili kazna zatvora do tri godine.
Postupajući po krivičnoj prijavi BK televizije, prvo opštinsko tužilaštvo je pre nekoliko dana dostavilo sudu zahtev za pokretanje istražnih radnji i istražni sudija će naknadno utvrditi datum saslušanja predsednika RRA, objasnila je Miloševićeva, naglasivši da će, pored Cekića, biti saslušani i svedoci i pregledana dokumentacija, na osnovu čega će tužilac odlučiti da li će podići optužnicu.
Tužilaštvo predlaže, prema pisanju Blica, da se Cekić ispita na koji način i prema kojoj proceduri je doneta odluka o privremenom oduzimanju dozvole za emitovanje TV BK u trajanju od 30 dana i zbog čega nisu navedeni dokazi na osnovu kojih je doneta odluka o zabrani emitovanja programa toj televiziji. Cekićev zamenik Aleksandar Vasić ocenio je u izjavi Beti da je „skandalozno“ da sud procese sprovodi preko medija i dodao da „curenje“ dezinformacija i poluinformacija predstavlja pritisak na nezavisno regulatorno telo, što je zabranjeno Zakonom o radiodifuziji.
Savet RRA je izložen sistematskim pritiscima preko pojedinih medija koji u javnost iznose „sumnjive“ informacije, kazao je Vasić, dodajući da Cekića niko nije obavestio o zahtevu za istragu. „Apsurdno je da se istraga vodi protiv jednog člana kolektivnog organa koji sve odluke donosi glasanjem. Cekić je predsednik Saveta RRA koji ima devet članova“, naglasio je Vasić, koji ocenjuje da sve „miriše na kreiranu kampanju u javnosti“ iza koje stoje oni koji su na javnom konkursu izgubili, te da predstavnici sudova prejudiciraju rezultate istrage time što iznose predviđene kazne.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi