Tužilaštvo u Brusu: Policija je dobila još jedan zahtev za prikupljanje informacija o nestanku kablovske televizije u vreme emisije „Život priča“

Podsetimo, 27. februara u Brusu prikazivanja ove emisije, u kojoj je bila gošća Marija Lukić koja je predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića tužila za polno uznemiravanje, nakon čega je to učinilo još šest žena, prekinuto je. Tada su mediji pisali da je Jeličić zahtevao da se isključi struja u Domu kulture, što je on UNS-u negirao.

U Domu kulture u Brusu postoji šest ulaza, od kojih je samo jedan pod nadzorom kamere. U noći kada je nestala struja u Domu kulture, u kome je tehnika lokalnog kablovskog operatora Siti Servis, fizički je spuštena sklopka, a nikakvih oštećenja kablova nije bilo, saznaje UNS.

Milan Mihajlović ranije je UNS-u rekao da je dobio prijavu građanina i da nakon toga policija intezivno istražuje ovaj slučaj.

„Policijski službenici u vezi sa ovim slučajem obavili su razgovore sa više lica. Tužilaštvo proverava da li je izvršeno krivično delo sprečavanja štampanja i rasturanja štampanih stvari i emitovanja programa po članu 149 Krivičnog zakonika“, rekao je UNS-u Milan Mihajlović.

Podsetimo, UNS je tražio hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolonosti prekida kablovske televizije u Brusu. UNS-u je tada u EPS-u u Brusu rečeno da „nije tačna informacija da su oni isključili struju“. „Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je tada UNS-u.

Inače, dva dana nakon što je optužen da je zahtevao da se u Domu kulture isključi struja Milutin Jeličić podneo je ostavku na mesto predsednika Opštine pismom javnosti, a koje je prvo objavio Tanjug. Međutim, ostavku Jeličić još uvek formalno nije podneo.

Direktor kablovske u BrusuNije tačna tvrdnja Jeličića da je često nestajala struja u Domu kulture

Direktor kablovskog operatora Siti servis koji koristi prostorije Doma kulture u Brusu Zoran Radojković rekao je UNS-u da se dešavalo da u tom kraju nestane struja, ali ne i u toj zgradi.

Radojković je ranije rekao medijima da 15 godina Siti servis nije imao prekida kablovskog signala, sem kada u celom gradu nestane struja.

„Očigledno je da je u zgradi bio problem. Nadležni su ispitivali slučaj, ali nemam nikakvih informacija da je bilo šta utvrđeno“, rekao je UNS-u Radojković.

Na pitanje UNS-a koliko građana Brusa je te noći ostalo bez kablovskog signala, Radojković je UNS-u rekao da Siti servis ima „oko 600 do 700 korisnika“.

Podsetimo,  Jeličić je neposredno pre pisma ostavke javnosti, rekao UNS-u da ne zna zbog čega je u Domu kulture nestala struja u vreme emisije „Život priča“, ali da „zna da je često u poslednje vreme nestajala struja u Domu kulture zbog jednog priključka na toj trafo stanici koja je u dvorištu, a koja nema upotrebnu dozvolu od Skupštine opštine Brus“.

Tagovi

Povezani tekstovi