TV 3K iseljava, „Avala“ useljava

Odlukom Upravnog odbora Treći kanal RTS ugašen je prošle noći. Bez posla je ostalo 70 honoraraca, većinom ljudi iz tehnike, a 49 stalno zaposlenih treba da pređe u Takovsku 10. Iste noći ugašen je i Muzički radio 101. Obe kuće postojale su punih 17 godina.Igor Miklja, glavni i odgovorni urednik 3K, izjavio je da ova stanica „nije umrla prirodnom smrću, već je ubijena sa više strana“.


– Treći kanal je državna imovina za koju je nedvosmisleno bilo zainteresovanih kupaca – rekao je Miklja.


Aleksandar Tijanić, v.d. generalnog direktora koji je potpisao rešenja o gašenju, izjavio je da on nema ništa sa tim.


– To nije moja odluka. Borio sam se da se Treći program i Radio 101 emituju i dalje, međutim, na osnovu zakona i preporuke Republičke radiodifuzne agencije i odluke Upravnog odbora ta dva medija su, nažalost, morala da prekinu rad – rekao je Tijanić.


Zaposleni i honorarci juče su pakovali stvari, praznili fioke i transportovali opremu. Ivana Lazarević, jedna je od onih koji su ostali bez posla.


– Kad se mora, mora se. Ne znam gde ću – kratko je za „Blic“ izjavila Ivana dok je praznila fioke. Ni oni koji kao stalno zaposleni treba da pređu na RTS ne znaju šta će da rade. Tokom jučerašnjeg dana bilo je raznih nagađanja ko će da se useli u prostorije 3Ku Centru „Sava“. Pominjala se TV „Avala“ koja je dobila nacionalnu frekvenciju i glavnog urednika Danka Đunića. Kako saznaje „Blic“, smestiće se u Centru „Sava“, ali ne i to da će zauzeti prostorije 3K.


S.P.


 

Tagovi

Povezani tekstovi