TV Apolu preti ukidanje signala i prekid programa!

Kako je za „Dnevnik“ izjavio novi direktor gradske televizije Andreja Tomašević, RATEL potražuje pola milona dinara za TV signal za narednih devet meseci, ali televizija nema toliko novca da plati. Tomašević je o ovome obavestio i gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, ali zvanične reakcije, odnosno odgovora iz Gradske kuće još uvek nema. Ukoliko TV Apolo ne plati pola miliona dinara do petka 18. jula, kada ističe rok, gradska televizija će prekinuti emitovanje programa.


Govoreći o stanju u televiziji, čije je osnivač Grad, Tomašević je kazao da je zatekao dugovanja od oko 20 miliona dinara, ali da je jedan deo toga duga „dočekao“ i prethodno, odlazeće rukovodstvo TV Apolo. On navodi da televizija nema taj novac i da će morati sa Gradom, kao osnivačem, da se dogovori oko isplate duga.


Na televiziji Apolo prikupljaju se izjave zaposlenih u marketing odeljenju da bi se utvrdilo kako su se pojedine reklame emitovale na televiziji. Tomašević navodi da je uočeno da su neke reklame emitovane mimo ugovora, čini se, po usmenom nalogu nekadašnjeg rukovodstva. Ukoliko su reklame emitovane bez papirologije, nastavlja naš sagovornik, onda je marketinški prostor televizije zauzet bez nadoknade. U zavisnosti od toga šta se otkrije, novo rukovodstvo će izveštaje proslediti nadležnim organima.


Od 20 miliona, deo potražuju oni radnici koji su bez osnova otpuštani u proteklom periodu, pa je televiziji, nakon sudskog spora, naloženo da im isplati zaostale zarade sa kamatom. Pored toga, televizija duguje članovima prethodnog Upravnog i Nadzornog odbora zaostale zarade od oko dva miliona dinara i to takođe mora da plati. U suprotnom, nekadašnji članovi UO i NO mogu da tuže TV pa će dug od dva miliona, zbog kamata i sudskih troškova, „koštati“ TV Apolo tri i po miliona dinara.


Prema rečima Tomaševića njegov prethodnik Saša Adamović najavio je odlazak sa televizije i on je trenutno na godišnjem odmoru. Ova medijska kuća trenutno broji oko 70 zaposlenih i 15-ak honoraraca. Na mesta urednika vraćeni su oni ljudi koji su taj posao obavljali do 2004. godine. Tomašević navodi da će taj tim urednika voditi program i da se on neće mešati u njihovu uređivačku politiku.


 

Tagovi

Povezani tekstovi