Tviter pauzira verifikaciju naloga do 29. novembra

slika: canva
slika: canva

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask saopštio je da ta društvena mreža pauzira pretplatu za verifikaciju naloga do 29. novembra.

 

„Ponovno pokretanje verifikacije se odlaže dok se ne postigne velika pouzdanost u pogledu zaustavljanja lažnog predstavljanja. Verovatno će se koristiti različita boja kvačice za organizacije, nego za pojedince“, napisao je Mask u tvitu, prenosi Rojters.

 

 

Takozvana „plava kvačica“ (oznaka štikliranja) ranije je bila rezervisana za verifikovane naloge političara, poznatih osoba, novinara i drugih javnih ličnosti.

Opcija pretplate na „plavu kvačicu“, koja je otvorena za svakoga ko je spreman da plati, uvedena je ranije ovog meseca kako bi Tviter povećao prihode jer se Mask bori da zadrži oglašivače.

 

Tviter je pauzirao uslugu pretplate od 8 dolara za verifikaciju naloga pošto se povećao broj osoba koje se lažno predstavljaju, pa je poručeno da će pretplata biti ponovo pokrenuta 29. novembra.

 

Mask je takođe objavio da je ova društvena mreža prošle nedelje povećala broj korisnika za 1,6 miliona, što je „još jedan istorijski rekord“.

Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije poput Dženeral Motorsa, Mondelez Internešenela, Folksvagena, obustavili su reklamiranje na ovoj platformi zbog kontroverznih odluka novog šefa te društvene mreže.

 

Procenjuje se da je više stotina zaposlenih na Tviteru prošle nedelje dalo otkaz, nakon što im je Mask postavio ultimatum da se do četvrtka, 17. novembra, prijave za „duge radne sate pod visokim intenzitetom“ ili da napuste kompaniju.

Tagovi

Povezani tekstovi