Tviter uklanja naloge preko kojih se promovišu druge društvene platforme

Izvor: Canva
Izvor: Canva

Tviter je objavio da će uklanjati naloge koji su isključivo otvoreni u svrhu promocije drugih društvenih platformi i sadržaje koji sadrže linkove ili korisnička imena.

 

Ovaj korak će se odnositi na sadržaje sa društvenih platformi poput platformi Meta – Fejsbuk i Instagram, kao i Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr i Post, dok će i dalje dozvoljavati postove sa linkovanjem sadržaja sa bilo koje druge društvene mreže, prenosi agencija Rojters.

 

Kako je na Tviteru objavila podrška tog društvenog medija, video platforma TikTok izuzeta je iz ove mere.

 

We still allow cross-posting content from any social media platform. Posting links or usernames to social media platforms not listed above are also not in violation of this policy.

— Twitter Support (@TwitterSupport) December 18, 2022

 

Prošle sedmice, Tviter je raspustio svoj Savet za poverenje i bezbednost, volontersku grupu formiranu 2016. godine da savetuje tu društvenu platfromu.

 

Ova promena politike prati druge haotične akcije Tvitera otkada je Ilon Maks, koji je takođe izvršni direktor Tesle, kupio ovu društvenu mrežu. Otpustio je kompletan menadžment, kao i oko polovine zaposlenih, dok je razmišljao koliko da naplati za Tviterov pretplatnički Plavi servis.

 

Mask je takođe stopirao naloge nekoliko novinara zbog kontroverzi oko objavljivanja javnih podataka o njegovom avionu.

 

Vratio im je naloge posle kritika vladinih zvaničnika, boraca za slobodu ljudskih prava i novinarskih organizacija sa nekoliko strana sveta, a neki su čak naveli da Tviter ugrožava slobodu medija.

Tagovi

Povezani tekstovi